Για τι ακριβώς προσπαθεί να μας πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Φεβρουάριος 03, 2015
jumbo-banner

Με την ανάληψη των ευθυνών της νέας κυβέρνησης, παρακολουθούμε όλοι μας έκπληκτοι τα λάθη και τα πολιτικά ατοπήματα τα οποία διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο.

Για τι ακριβώς προσπαθεί να μας πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η απόφαση της νέας κυβέρνησης να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και οι εξαγγελίες για δήθεν συνέχιση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης επειδή θα προχωρήσει τόσο εύκολα στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναπρόσληψη κάποιου αριθμού δημόσιων υπαλλήλων, δεν θα αποτελέσουν τόσο εύκολα το εφαλτήριο για την έξοδο από την κρίση και φυσικά για ‘κουρέματα’ και ‘διαγραφές’ χρεών που φαντάζουν ανέφικτοι στόχοι.
Παρεμπιπτόντως, οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, άρα θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους εταίρους, τους δανειστές και φυσικά να αναλάβει τις ευθύνες της.

Το ότι έλεγαν ότι θα καταργήσουν (και θα σκίσουν) το Μνημόνιο, το ξέχασαν ήδη. Το μετονόμασαν σε συμφωνία ή κοινωνικό συμβόλαιο πολύ sic για να προσπαθούν να γίνουν σαν τον Ζαν Ζακ Ρουσσώ του 21ου αιώνα, η το περιβόητο σλόγκαν του Βαρουφάκη “να κάτσουμε απο την ίδια πλευρά του τραπεζιού και να βάλουνε απέναντι τα προβλήματα” αυτή η νέα αντίληψη περί οικονομίας είναι απίστευτη!!!

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, το Μαξίμου επιδόθηκε σε τεράστιες προσπάθειες και δηλώσεις για αποκλιμάκωση της έντασης, με την Ευρώπη και με το Βερολίνο αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει μεγάλες ευθύνες για τις οποίες θα πρέπει να απολογηθεί άμεσα όχι μόνον στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που περιμένουν την αποκατάσταση των αδικιών και απωλειών αλλά σε απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως στις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό για τις όποιες επόμενες κινήσεις.

Και ποιο πρόγραμμα ακριβώς έχει στα σχέδιά του να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την δική μας περιοχή, τα Δωδεκάνησα;

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, όλες οι ‘εξαγγελίες’ για τον τουρισμό πήγαν… περίπατο αφού το all inclusive δεν μπορεί κανένας να το καταργήσει εν μία νυκτί ούτε και περίμενε κανένας να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταγράψει τις τουριστικές τοποθεσίες και να προωθήσει τον εναλλακτικό τουρισμό, αφού οι φορείς του τουρισμού έχουν προβεί σε πολύ πιο προωθημένες δράσεις προ πολλού.

Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, θα δούμε πώς θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της φετινής τουριστικής σεζόν χωρίς την απαραίτητη ιδιωτική παρέμβαση -και ειδικά οι αερολιμένες σε Ρόδο και Κω, όπου υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Εκτός και αν οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να επιλέξουν δικούς τους επενδυτές όπως έγινε με το ‘καλημέρα’ της νέας κυβέρνησης και την εταιρεία Lazard -για την οποία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λαφαζάνης κατέθεταν ερωτήσεις από το… 2011!
Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική για την οποία υπόσχονται ότι θα διατεθούν κονδύλια, τους θυμίζουμε ότι τα κονδύλια για την ανεργία είναι εγκεκριμένα και υπάρχουν ήδη στην Ευρώπη.

Ειδικά για τις επενδύσεις, ήταν αυτοί οι ίδιοι που σταματούσαν κάθε προσπάθεια ξένων επενδύσεων και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ενώ με την κινδυνολογία τους σχετικά με την έξοδο από το Ευρώ, είχαν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα ακόμη και για την διαχείριση του ΕΣΠΑ.

Να μας πουν λοιπόν, πώς θα πορευτούν και να αποκαλύψουν επιτέλους την κρυφή ατζέντα τους, η οποία -εκ των πραγμάτων- θα φανεί σιγά σιγά.
Η ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν το όπλο μας, μαζί με την αλήθεια που είπαμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας και στην προεκλογική περίοδο.
Μπορεί οι αντίπαλοί μας να κέρδισαν προς στιγμήν με ψέματα, αλλά τα ψέματά τους σύντομα θα φανούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει τα σφάλματά του. Όμως, η χώρα δεν πρέπει να τα πληρώσει. Η αισιοδοξία και η βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι αφενός οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες και αφετέρου ότι η Ν.Δ. αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας, είναι το πιο σπουδαίο όπλο μας.
Και είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες.

Αυτό που χρειάζονται τα Δωδεκάνησα, είναι δουλειά. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακούραστα και ασταμάτητα για το καλό του τόπου.
Προσωπικά, πίστεψα και πιστεύω στη δύναμη των Δωδεκανησίων. Μία δύναμη που όλοι θα έπρεπε να αξιοποιούμε στο έπακρο και να επενδύουμε σε αυτήν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας για τον τόπο μας.


Ιωάννης Παππάς

Οικονομολόγος
Μέλος Π.Ε. της Ν.Δ.

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot