Για… τσουνάμι μεταναστών μιλά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου-Ζητεί υπολογιστές για τη διαδικασία ταυτοποίησης

Αύγουστος 20, 2015
jumbo-banner

Την πρόταση να αγοράσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέκα ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα, έκανε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος.

Όπως ανέφερε, με τους υπολογιστές αυτούς που θα διατεθούν στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, θα λυθούν τα προβλήματα συνωστισμού που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα νησιά, αφού η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Ήδη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρότασή του έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να γίνει δεκτή.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως «στο χρονικό διάστημα από 7-15 Αυγούστου ήρθε στην περιοχή μας ένας αριθμός μεταναστών όσος καταγράφηκε ολόκληρο το 2014, ενώ στα απέναντι τουρκικά παράλια περιμένει ακόμα ένας πολύ μεγαλύτερος και άρα, τόνισε, η προετοιμασία μας πρέπει να είναι πολυεπίπεδη».

Ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε «ανήθικο» το γεγονός της επιστροφής των 100 εκατ. ευρώ που αφορούσε την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, τη στιγμή που όπως υποστήριξε, «και εμείς θα μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε, χωρίς να κόβουμε από τον δικό μας προϋπολογισμό που θα τον αξιοποιούσαμε σε αναπτυξιακά έργα και δράσεις. Εμείς ζητάμε τη διαχείριση μέρους των χρημάτων και σε συνεργασία με την κυβέρνηση να δώσουμε λύσεις». «Απλώνουμε», πρόσθεσε, «χέρι συνεργασίας στη κυβέρνηση διότι είμαστε ο μεγαλύτερος κυματοθραύστης σε αυτό το ζήτημα, αφού δεν αντιμετωπίζουμε κύματα μεταναστών πλέον αλλά… τσουνάμι».

ΑΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot