Γιάννης Παππάς για κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο

Οκτώβριος 01, 2015
jumbo-banner

Ήλπιζα, από ντροπή, ευσυνηδησία και φιλότιμο,οτι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου,έστω μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν θα συμπεριλάμβανε την Ρόδο στην αύξηση του ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αποδείχθηκαν ασυνεπείς απέναντι στους νησιώτες και κυρίως απέναντι στους Ροδίτες γι' ακόμη μια φορά.
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, όχι μόνον υπέγραψαν αλλά προχώρησαν και στην κατάργηση του μοναδικού προνομίου των νησιωτών, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να δώσουν καμία μάχη.

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είναι πλέον γεγονός. Το αντιλήφθηκαν όσοι σήμερα κυκλοφόρησαν στην αγορα της Ρόδου.

Η κατάργηση των συντελεστών και στη Ρόδο στην πρώτη φάση ήταν απόλυτα κυβερνητική απόφαση που έλαβαν μόλις το πρωί του περασμένου Σαββάτου.
Μπορεί ο ελληνικός λαός και οι Δωδεκανήσιοι να εμπιστεύτηκαν και πάλι με την ψήφο τον Σύριζα, ενισχύοντας τα ποσοστά του, όμως αποδείχθηκε ότι προδόθηκαν.
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, παραμένει σταθερή στις εκπεφρασμένες θέσεις της σχετικά με τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε μάχες και τον κράτησε ακόμη και με σκληρή διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν τον "θυσίασε" απλά αμαχητί τον παρέδωσε!
Είχε την υπογραφή Τσίπρας αυτή η πρόταση.
Σκοπός του "εξορθολογισμού" της πολιτικής της κυβέρνησης για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, όπως αναφέροταν στην επιστολή προς τους δανειστές ήταν «να περιοριστούν οι εξαιρέσεις, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις παράλογες εκπτώσεις και να επέλθει κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο οι Δωδεκανήσιοι να μην αποτελούν «εξαίρεση» και χάρη στην εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να έχουν απωλέσει το δικαίωμα στη νησιωτικότητα.

Αξίζει να ξέρουν οι Δωδεκανήσιοι πως η σύντομη κοινή Υπουργική Αποφαση που δημοσιεύθηκε στο στο ΦΕΚ που καταργεί κεκτημένο δεκαετιών αναφέρει το εξής: «η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του Ν. 2859/2000 (Α΄ 248), όπως ισχύει, από 1ης Οκτωβρίου 2015 εφαρμόζεται στα νησιά του Αιγαίου: Θήρα, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος Σκιάθος». Έτσι λοιπόν καταργήθηκαν τα δικαιώματα των Ροδιτών.

Άλλο ένα οχυρό της δωδεκανησιακής οικονομίας, έπεσε.
Δεν πρέπει να παραδώσουμε όμως τα όπλα.
Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.αρκεί να μην ΞΕΧΝΑΜΕ !!!!

Ιωάννης Κ.Παππάς
Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας
Οικονομολόγος

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot