Γιάννης Πάππου: «Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την πλήρη λουκετοποίηση της αγοράς»

Δεκέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι επιχειρήσεις των Δωδεκανήσων, όσες απέμειναν ζωντανές μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και βαθύτατης ύφεσης, με απόγνωση παρακολουθούν τις αποφάσεις μιας κυβέρνησης που έχει βάλει στόχο την πλήρη λουκετοποίηση της αγοράς.

Βασιλικότερη του βασιλέως και πιο μνημονιακή και από τους μνημονιακούς, που ως αντιπολίτευση κατακεραύνωνε σε κάθε ευκαιρία, σχεδιάζει μονομερώς και πέραν των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με πρόσχημα την αποτροπή της μείωσης των κύριων συντάξεων.

Αποδεικνύει με τον τρόπο αυτό ότι κινείται και αυτή, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες της περί του αντιθέτου, στον μονόδρομο της αύξησης της φορολογίας και των εισφορών. Η ρητορική περί επιστροφής στην ανάπτυξη εγκαταλείφθηκε νωρίς. Και αυτή η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον εκείνων που αποτελούν τον μοναδικό παραγωγικό ιστό της χώρας, στον εύκολο στόχο, για να τον αποτελειώσουν. Τους επιχειρηματίες . Τους δίνει τη χαριστική βολή απομυζώντας και την τελευταία πιθανότητα επιβίωσής τους. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του εγκλήματος κατά της πραγματικής οικονομίας της χώρας, τότε, τι άλλο μπορεί να είναι;»

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot