Β. Καλοπήτας: Tο προσφυγικό και η μαζική μετακίνηση πληθυσμών μοιάζει σαν ένας ακήρυχτος πόλεμος

Νοέμβριος 24, 2015
jumbo-banner

Την ίδια στιγμή που το κυρίαρχο πρόβλημα του καιρού μας εκδηλώνεται με τον οξύτερο τρόπο στην περιοχή μας και δεν είναι άλλο από το προσφυγικό και τη μαζική μετακίνηση πληθυσμών ενώ μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος ο οποίος γεμίζει την Ευρώπη με φόβο και ανασφάλεια

Η ελπίδα εντός των συνόρων προσέκρουσε οριστικά στην σκληρή πραγματικότητα των μέτρων λιτότητας και των 48 άρθρων του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.

Οι χωρίς λογική φόροι , στα τρόφιμα , στα τέλη κυκλοφορίας , στις επιχειρήσεις , στο κρασί , στα φάρμακα , στα τυχερά παιχνίδια φανερώνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο , δεν μπορεί να δώσει καμία κατεύθυνση , πόσο μάλλον το βηματισμό στην κοινωνία , στην οικονομία , στο έθνος . Απέτυχε να αποφύγει ισοπεδωτικούς όρους για τους οποίους είχε δεσμευθεί προεκλογικά , το επόμενο μεγάλο πλήγμα θα έρθει με το εργασιακό και το ασφαλιστικό , καμία μεταρρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο που να αφορά το κράτος , το πολιτικό σύστημα και το κοινωνικό κράτος. Και βέβαια το άνοιγμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας φανερώνουν την αδυναμία να προστατεύσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες ''Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη'' ακόμα ηχεί στα αυτιά μας , καμία ιδιαίτερη μνεία επίσης για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Από αρνητές του μνημονίου σε τυφλοί ζηλωτές της σκληρής εφαρμογής του. Αν χάσω και το σπίτι μου δεν έχω καμία ελπίδα ... άκουσα κάπου να σιγοψιθυρίζουν .

Τώρα όσο ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της , ένα σχέδιο που να υπερβαίνει το μνημόνιο και να καλλιεργεί την ελπίδα, όχι σχέδιο αλλαγής των διαχειριστών εξουσίας και του εγκλωβισμού στις καθ' υποτάξεις συμφερόντων , αλλά ένα σχέδιο πανεθνικό το οποίο να βασίζεται σε ένα νέο όραμα για την Ελλάδα του αύριο που να ενσωματώνει την αντιμετώπιση των δομικών δυσλειτουργιών του κράτους την παρουσία κανόνων και διαφάνειας , την σταθερότητα , την ασφάλεια , την εμπιστοσύνη , τα ευαίσθητα θέματα γεωπολιτικής ομαλότητας .
Ένα σχέδιο που να απορρέει από ένα όραμα για τον ελληνισμό , ενότητας και εθνικής επαγρύπνησης το οποίο να στοχεύει στην δικαιοσύνη , στην ευημερία στην νέα άνθηση της δημοκρατίας και έκφρασης των ιδεών μέσα στον πολιτισμικό και ιστορικό μας χώρο την Ευρώπη. Μα πάνω από όλα ένα σχέδιο που να απορρέει από ένα όραμα το οποίο θα κινεί τα πράγματα προς τα εμπρός , θα καλλιεργεί την Ελπίδα !

Βάιος Καλοπήτας
Μηχανικός Περιβάλλοντος
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot