Α. Καλαθιανάκης: προς Δήμαρχο Καλυμνίων Κο Γαλουζή Ιωάννη

Ιούνιος 10, 2015
jumbo-banner

Κύριε Δήμαρχε ,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλύμνου σας μεταφέρει την αγανάκτηση των εμπορικών επιχειρήσεων-μελών του για το φαινόμενο της επικίνδυνης, πλέον, έξαρσης και κατάληψης του από το παρεμπόριο και την παραοικονομία.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία, η ασφυξία στην αγορά και η κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων οδηγούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην απασχόληση και στην οικονομία του νησιού αντιμετωπίζει μια συνεχή και ανελέητη απειλή, από την παρεμπορική δραστηριότητα, η οποία δρα ανενόχλητη, σαρώνοντας την αγορά.
Πλέον, εκτός τα γνωστά «σεντόνια» σήμερα από το πρωί κυκλοφορούν «φρούτα» «ρούχα» «καρέκλες - τραπέζια» καθώς και «υδραυλικά είδη».
Πολλές φορές, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει την εφαρμογή του νόμου , για τον περιορισμό κάθε μορφής παρεμπορίου. Δυστυχώς, όμως, με καμία ανταπόκριση και χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η Κάλυμνος έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμικό «παζαρόνησο», συνέπεια της αδράνειας και της παντελούς απουσίας οιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού.
Ο εμπορικός κόσμος του νησιού ΖΗΤΑ τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ των ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ για την πάταξη κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς που έχει κατακλύσει το νησί μας, την εφαρμογή των νόμων και την προστασία του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου.
Αλλιώς κάθε τέλος του μήνα να εισπράττετε τις ασφαλιστικές μας εισφορές , τους φόρους μας , τις δόσεις των δανείων μας απ’ τους συγκεκριμένους οι οποίοι σαρώνουν την αγορά του νησιού μας!!!

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος


Άγγελος Καλαθιανάκης

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot