Menu
«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος ερμηνεύει το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ" - Απολαύστε τον! (βίντεο)

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος…

O Αντώνης Κουτσούρος...

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ισχυρό δίχτυ προστασίας π…

Πρόσκληση για έντα...

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ”: ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... 1.200 ΕΥΡΏ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚ…

Τυχερός παίκτης το...

«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Φλερτάρει» με υποψηφιότη…

Και ο Σταύρος Θεοδωρ...

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είναι ζευγάρι με την Αποστολία Λυβιάκη; [βίντεο]

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είν…

Ποια είναι η hot μελ...

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο Nammos παραλία για 21.600 ευρώ

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο N…

Στη χαμηλότατη για...

Διορίζονται 177 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από το ΑΣΕΠ του 2008 (πίνακας)

Διορίζονται 177 μόνιμοι ε…

Από το Υπουργείο Π...

Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω σεισμού οι απόφοιτοι του Β. Αιγαίου

Μοριοδοτούνται για την ει…

Λίγες ημέρες πριν απ...

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά η λοταρία αποδείξεων

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά …

Από τον άλλο μήνα ...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μ…

Παρουσίαση: Ανδρέας ...

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί που μπλοκάρουν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι…

Ο ανασχηματισμός εύκ...

Prev Next

Αφαιρούνται και οι τελευταίες αρμοδιότητες του Χ. Κόκκινου

Αφαιρούνται και οι τελευταίες αρμοδιότητες του Χ. Κόκκινου
jumbo-banner

Σε νέο «κλάδεμα» των αρμοδιοτήτων του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, προχωρεί σήμερα, εκτός απροόπτου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.

Η νέα απόφαση του Περιφερειάρχη αναγγέλθηκε προχθές το απόγευμα σε σύσκεψη της παράταξης στην οποία εμφανίστηκε απρόσκλητος ο κ. Κόκκινος ζητώντας εξηγήσεις, και επιδιώκοντας να περιορίσει την «κόντρα» που προηγήθηκε στο προηγούμενο διάστημα σε «παρεξήγηση».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 16 σύμβουλοι της παρατάξεως. Ο κ. Κόκκινος παρουσιάστηκε στη σύσκεψη και ζήτησε εξηγήσεις για την «αποπομπή» του, τονίζοντας ότι δεν έχει ευθύνη και ότι δεν είχε ενημερωθεί για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στον κ. Χρήστο Ευστρατίου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κόκκινος με την απόφασή του να αναθέσει τις αρμοδιότητες του κ. Ευστρατίου σε υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφέρειας, παρέβλεψε και αγνόησε την απόφαση του Περιφερειάρχη, από τις 4 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία οι αρμοδιότητες αυτές είχαν ήδη εκχωρηθεί και είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (του κοινοποιήθηκαν με mail αλλά και σε αντίγραφο), ενώ επέλεξε να αμφισβητήσει ευθέως και τη νομιμότητα της αποφάσεως του περιφερειάρχη!!

Άφησε μάλιστα και αιχμή σχετικά με την λειτουργία της Περιφέρειας, ισχυριζόμενος σε δελτίο τύπου, που εξέδωσε ότι με την απόφασή του να αναθέσει σε υπάλληλο καθήκοντα, που είχαν εκχωρηθεί όμως στον κ. Ευστρατίου, έρχεται να καλύψει κενά της Περιφέρειας.

Ενώπιον της συνεδρίασης της παράταξης, ο κ. Κόκκινος, ουσιαστικά ανέπτυξε τον ισχυρισμό ότι δεν κατανοεί τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός παρατάξεως, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του περιφερειάρχη, ο οποίος επανέλαβε ότι έχει εξαντλήσει τα όρια του και ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε διάλογο μαζί του, ζητώντας του να αποχωρήσει.

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη της παρατάξεως, που δεν δικαιολόγησαν την στάση του κ. Κόκκινου και ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι θα του αφαιρέσει και την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας, αφήνοντάς τον μόνο με την ιδιότητα του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου!

Ο κ. Χατζημάρκος ανέθεσε στον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Σκιαδά να κινήσει τη διαδικασία αφαίρεσης και της συγκεκριμένης αρμοδιότητας από τον κ. Κόκκινο και την έκδοση σχετικού ΦΕΚ με το οποίο θα ανατεθούν τα καθήκοντα στον κ. Χρήστο Ευστρατίου!

Αυτό που προκάλεσε πρόσθετες αντιδράσεις στους κόλπους της πλειοψηφίας είναι η στάση που κράτησε ο κ. Κόκκινος σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο κανάλι «Αιγαίο TV», μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της παράταξης στην οποία είχε εμφανιστεί πάντως να επιδιώκει την συναίνεση.

Με προηγούμενη απόφασή του ο κ. Χατζημάρκος είχε περιορίσει τις αρμοδιότητες του κ. Κόκκινου στη διοίκηση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας για θέματα του νομού Δωδεκανήσου και του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΑΜ−ΠΣΕΑ για θέματα του νομού Δωδεκανήσου.

Στον αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για θέματα του νομού Δωδεκανήσου και οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Δωδεκανήσου και ειδικότερα στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας μόνο ως προς τα θέματα μισθοδοσίας, στο Τμήμα Λογιστικής Διαχείρισης στο Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας και στο Τμήμα Προμηθειών (άρθρο 12 παρ.3δ του Π.Δ.130/2010).
Στον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Φλεβάρη μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού για θέματα του νομού Δωδεκανήσου, στον περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Μπάρδο οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου και στον κ. Άγγελο Ανανία η αρμοδιότητα υπογραφής όλων των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών για τις Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου.

Στον περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα έκδοσης εντολών μετακίνησης με υπηρεσιακά οχήματα των υπαλλήλων της περιφέρειας και στον εκτελεστικό γραμματέα μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Δωδεκανήσου και ειδικότερα στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας μόνο ως προς τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού.

Παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η στάση του κ. Κόκκινου στο νέο «κλάδεμα» των αρμοδιοτήτων του, αφού ουσιαστικά μένει αντιπεριφερειάρχης ως «ταμπέλα».

dimokratiki.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή