Αρχίζει η πιστοποίηση τοπικών προιόντων από την Περιφέρεια- και το ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ της Κω

Οκτώβριος 13, 2015
jumbo-banner
Διαδικασίες για την πιστοποίηση των περισσότερων προϊόντων που παράγονται στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, ξεκίνησαν από την περιφερειακή αρχή.

Η αρχή γίνεται με τα φασόλια (λόπια) που παράγονται στην Κατταβιά και έπεται η συνέχεια με τα υπόλοιπα προϊόντα.
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στις 17.00, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καταββιάς, τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας και την εκκλησιαστική επιτροπή οργανώνουν σχετική εκδήλωση.

Θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα για την ανάδειξη του λοπιού ως προϊόντος ονομασίας προελεύσεως (pop).
Τον συντονισμό θα κάνει η γευσιγνώστρια κ. Νίκη Μυταρέα. Θα παρουσιαστούν από ειδικούς οι ιδιότητες του συγκεκριμένου είδους φασολιού, γεωπόνοι θα μιλήσουν για την καλλιέργειά του, ενώ θα γίνει αναφορά και στη διατροφική του αξία. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Νίκος Χριστοφόρου θα αναφερθεί στον τρόπο παρασκευής των φασολιών.

«Στόχος μας είναι να αναδειχθούν σε πανελλήνιο επίπεδο, και όχι μόνο, τα προϊόντα που παράγονται στη Ρόδο και σε άλλα νησιά της Περιφέρειας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.  Κ Στους στόχους της περιφερειακής αρχής είναι να αναδειχθούν και να πιστοποιηθούν ακόμη το μελεκούνι της Ρόδου, το κρασοτύρι της Κω και η σιτάκα της Κάσου.

«Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πιστοποίηση των περισσότερων προϊόντων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να προβάλλεται και το έτος 2016 σε εκθέσεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και διεξάγονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε επίσης να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης και πρόσθεσε πως τα τοπικά προϊόντα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο εξωτερικό.
Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης της 17ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες υπό την προεδρία της διευθύντριας του γραφείου του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χ . Λαζάνη.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος οι κκ. Σκεύος Σισκαμάνης και Γιάννης Διακογιάννης από το σύλλογο νεολαίας Καταββιάς και η προϊσταμένη του τμήματος προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας κ. Τάνια Ρούσου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παλαιά εκκλησία του Αγίου Παύλου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot