Menu
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσ…

Τον πλούτο των δωδ...

Το 2ο Τουρνουά Beach basket του Α.Σ. Ηρακλής 2000 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το 2ο Τουρνουά Beach bask…

Νικητές ήταν οι "Τ...

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος της έμαθε... θαλάσσιο σκι! Video

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ο…

Η Ντορέττα Παπαδημ...

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρίου οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρί…

Σε λιγότερο από δύ...

ΟΑΕΔ: 12 προγράμματα με χιλιάδες θέσεις εργασίας μέχρι το Φθινόπωρο

ΟΑΕΔ: 12 προγράμματα με χ…

Την υλοποίηση δώδε...

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την «Μεγάλη» έκλειψη του Ήλιου

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την…

Μια ολική έκλειψη Ηλ...

Ε.Ι.ΘΕ.Λ.: Θα πρέπει να απαιτήσουμε, κ. Δήμαρχε, την περαιτέρω στελέχωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Θεραπευτηρίου – Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας

Ε.Ι.ΘΕ.Λ.: Θα πρέπει να α…

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙ...

Προσοχή, νέα «φάμπρικα» από απατεώνες Άγγλους «τουρίστες»

Προσοχή, νέα «φάμπρικα» α…

Εάν δεν είναι μεμο...

Air Berlin : Η Ryanair διαμαρτύρεται για κατασκευασμένη χρεωκοπία, η easyJet ενδιαφέρεται…

Air Berlin : Η Ryanair δι…

Μεγάλη αναταραχή συν...

Alltours: Πρόσθετες πτήσεις για Κρήτη, Ρόδο, Κω το φθινόπωρο

Alltours: Πρόσθετες πτήσε…

Είκοσι πρόσθετες πτή...

Viral: Αστυνομικός στο Ναύπλιο ηρεμεί με αγκαλιά μωρό, μετά από τροχαίο [βίντεο]

Viral: Αστυνομικός στο Να…

Το γύρο του Διαδικτύ...

Παντρεύεται η Ελεονώρα Μελέτη - Το ρομαντικό δείπνο και η πρόταση γάμου

Παντρεύεται η Ελεονώρα Με…

Τον έρωτα στα μάτι...

Prev Next

Από νέα εταιρεία θα γίνει η εκκαθάριση της Τράπεζας Δωδ/νήσου

Από νέα εταιρεία θα γίνει η εκκαθάριση της Τράπεζας Δωδ/νήσου
jumbo-banner

Υπό την ομπρέλα ενιαίας διαχείρισης τίθενται πλέον οι 16 υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες και εταιρείες leasing μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος

να ορίσει ως ειδικό εκκαθαριστή την εταιρεία PQH στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag.

Η ανάθεση της διαχείρισης στην PQH θα οδηγήσει σε λειτουργική ενοποίηση των κύριων δραστηριοτήτων των 16 bad banks, ΑΤΕ, ΤΤ, Proton, Probank, Tbank, FBB, Πανελλήνια, Τράπεζα Κρήτης, ΑΤΕ Leasing και έξι συνεταιριστικές, συμπεριλαμβανομένης και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, καθώς θα υπάρχουν συντονισμένες νομικές ενέργειες, ενιαία συστήματα πληροφορικής και λογιστικού και συνολική αξιοποίηση του υφιστάμενου ανθρωπίνου δυναμικού και των διαθέσιμων πόρων.

Ο συντονισμός δράσης, μέσω του διορισμού ενός ενιαίου ειδικού εκκαθαριστή, επιλέχθηκε ως η πλέον δόκιμη λύση ώστε να διατηρηθεί η νομική αυτοτέλεια του κάθε πιστωτικού ιδρύματος και επομένως να μην επηρεαστεί η έννομη θέση των πιστωτών του.

Ο συντονιστής θα πρέπει να υποβάλει ετήσιους στόχους ήδη από φέτος και ένα επιχειρηματικό σχέδιο επίτευξής τους.

Εξυπακούεται ότι η εκκαθάριση στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, που είχε ανατεθεί στην εταιρεία ««ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.», θα ολοκληρωθεί πλέον από την εταιρεία «PQH».

Ο Ειδικός Εκκαθαριστής θα διαχειρίζεται πλέον το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που ανέρχεται σε περίπου 9,5 δισ. ευρώ που εµφανίζουν καθυστέρηση άνω των 90 ηµερών σε ποσοστό 96%.

Όπως ανέφερε προ μηνών στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ ΕΛΛ +0,33%, κ. Γ. Στουρνάρας, οι υπό εκκαθάριση τράπεζες έχουν προς το παρόν εισπράξει μέσω ρυθμίσεων και πωλήσεων εξασφαλίσεων και περιουσιακών στοιχείων περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Από τα παραπάνω κεφάλαια, 486 εκατ. επιστράφηκαν στο ΤΧΣ έως τις 30.9.2015, εκ των οποίων τα 208,7 εκατ. ευρώ αποδόθηκαν πέρυσι. Το Ταμείο έχει δώσει μέχρι στιγμής 13,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη του funding gap και εκτιμά ως ανακτήσιμο ποσό τα 2,26 δισ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα 10,74 δισ. ευρώ έχει σχηματίσει προβλέψεις απομείωσης.

Οι υποχρεώσεις του ειδικού εκκαθαριστή
Με βάση την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Ειδικός Εκκαθαριστής υποχρεούται:

– να υποβάλλει στην ΤτΕ ΕΛΛ +0,33% προς έγκριση εντός χρονικού διαστήματος 40 ημερών από σήμερα τους οικονομικούς στόχους για το έτος 2016 για τις 14 υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες. Επίσης υποχρεούται να υποβάλει ετήσιους στόχους για κάθε έτος που ακολουθεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους ή αναπροσαρμοσμένους οικονομικούς στόχους, όταν αυτό επιβάλλεται από συνθήκες που δεν θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί εύκολα όταν είχαν υποβληθεί οι ισχύοντες οικονομικοί στόχοι.
-να υποβάλλει προς έγκριση στην ΤτΕ ΕΛΛ +0,33% εντός 70 ημερών από σήμερα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο επί των επόμενων ενεργειών του για το έτος 2016. Για το 2017 και τα επόμενα χρόνια το επιχειρηματικό σχέδιο θα υποβάλλεται ως την 1η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ενώ αν απαιτείται αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο, θα υποβάλλεται μετά την πάροδο έξι μηνών από την έγκριση του ετήσιου.

– υποχρεούται να απέχει από κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση συμφερόντων ή σε κάποια συναφή κατάσταση η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την άρτια, αντικειμενική και αμερόληπτη εκτέλεση του έργου που του ανατίθεται με την παρούσα απόφαση.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή