Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό ζητούν επιστημονικοί φορείς της Δωδεκανήσου

Απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό ζητούν επιστημονικοί φορείς της Δωδεκανήσου
jumbo-banner
Με κοινή δημόσια παρέμβαση επιστημονικών φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο απορρίφθηκε ομόφωνα, με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο θα επιφέρει τραγικές επιπτώσεις στο σύνολο των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών. 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

-Ανάγει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών με υπέρογκους συντελεστές (38,45%) επί του φορολογητέου εισοδήματος ενός αυτοαπασχολούμενου οι οποίες σε συνδυασμό με το ισχύον φορολογικό καθεστώς οδηγεί στην αφαίμαξη του 70% του φορολογητέου εισοδήματος  (χωρίς τον υπολογισμό των υπόλοιπων φοροδοτικών υποχρεώσεων, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης 2-4% εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ,  κτλ).

- Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε σοβαρή μείωση των συντάξιμων αποδοχών παρά την αύξηση των ηλικιακών ορίων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση.

- Δεν συνοδεύεται από οποιαδήποτε αναλογιστική μελέτη, ώστε να είναι σαφές με ποιον τρόπο συνεισφέρουν οι επιμέρους κλάδοι ασφαλισμένων και εν τέλει τον ορίζοντα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, όπως βέβαια και σε ποιό αναπτυξιακό και μακροοικονομικό σχέδιο εντάσσεται η πρόταση διαμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος.

- Μετά την κλοπή μεγάλου μέρους  των αποθεματικών των ταμείων με το περίφημο PSI το 2012 και τη γενικότερη αναποτελεσματική τους διαχείριση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται πάλι να πληρώσουν «τα σπασμένα» για το Ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας. 

Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελευθέρων επαγγελματιών και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην είσοδο στο επάγγελμα για τους νέους, εντείνοντας το φαινόμενο της μετανάστευσης.


Το ασφαλιστικό πρέπει να στηρίζεται στη αρχή της ανταποδοτικότητας, με το παρόν νομοσχέδιο οι ασφαλισμένοι διαφορετικού φορολογητέου εισοδήματος  θα καταβάλλουν  ασφαλιστικές εισφορές  τεράστιας απόκλισης  και ύψους  και η λήψη των συντάξιμων αποδοχών θα είναι σχεδόν η ίδια !    

Η φοροδιαφυγή αντί να παταχθεί , για κάποιους ίσως γίνει τρόπος επιβίωσης. 

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση ότι με τα σημερινά δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων αδυνατεί να ανταποκριθεί ή καλύπτει πολύ οριακά τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις .

Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας ιδιαίτερα για την περιφέρεια  αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.  Η επιβολή των νέων δυσβάστακτων μέτρων  όχι μόνο δεν θα επιλύσει το Ασφαλιστικό ζήτημα αλλά θα επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

Καλούμε τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις που έχουν  ήδη αποφασιστεί και δηλώνουμε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των πρωτοβουλιών που θα ληφθούν, έως την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό.  
  

ΤΕΕ Δωδεκανήσου    
Ιάκωβος Γρύλλης

Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου    
Κωνσταντίνος Σαρρής

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου   
Χρήστος Μαντάς

Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου    
Νίκος Διακογεωργίου

Φαρμακευτικός Σύλλογος   Δωδεκανήσου
Νίκος Φουτούλης
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή