Απρόσμενη οξεία επίθεση κατά Χατζημάρκου από ιστοσελίδα!

Ιούνιος 04, 2015
jumbo-banner

Τι αναφέρεται στο κείμενο και πως το σχολιάζει ανεπισήμως η Περιφέρεια

Ως «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε χθες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ανοίκεια προσωπική επίθεση στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, από την ιστοσελίδα «rizopoulospost.com», ιδιοκτησίας του επί σειράν ετών επικοινωνιολόγου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Spin Communications».

Με άρθρο, που τιτλοφορείται: «Με λεξιλόγιο ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου» και υπογράφεται από τον κ. Όμηρο Τσάπαλο, γενικό διευθυντή της εταιρείας «Spin Communications», επιδιώκεται μεταξύ άλλων η διάσπαση του ενιαίου μετώπου, που έχει σχηματιστεί, για την διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Αυτό που προκάλεσε πλήθος ερωτηματικών σε παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που γνωρίζουν την πολιτική γεωγραφία της παράταξης, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται να καταδείξει ότι επήλθε κρίση στις σχέσεις των δύο μερών, πιθανολογώντας σφόδρα ότι αυτό οφείλεται στο  γεγονός ότι δύο αναθέσεις, που είχαν προηγηθεί στην εταιρεία… «στράβωσαν».

Με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την 6η Απριλίου 2015, εγκρίθηκε η ματαίωση του πρόχειρου διαγωνισμού για την: «Επιλογή τεχνικού συμβούλου για την εκπόνηση μελέτης της στρατηγικής επικοινωνίας τουριστικής προβολής για το έτος 2015 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», προϋπολογισμού 60.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σύμφωνα και με την αριθμ. πρωτ. οικοθ. Ν/Υ 2192/31 -03-2015 γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κου Γεώργιου Φιλιππάκου, δεδομένου ότι η αρμόδια επιτροπή στην ουσία έκρινε με βάση το κριτήριο της χαμηλότερης τιμής, αφού δεν συνεκτίμησε, ως όφειλε, και τις άλλες παραμέτρους που επιβάλλει ο νόμος και η διακήρυξη, ώστε να πληρωθεί ο όρος της διακήρυξης που ήθελε ο διαγωνισμός αυτός να διεξαχθεί με βάση το κριτήριο της συμφερότερης τιμής.

Την 19η Φεβρουαρίου 2015 είχε προηγηθεί ένσταση της εταιρείας «Spin Communications», κατά του από 18-02-2015 πρακτικού αποσφράγισης οικονομικών προσφορών του πρόχειρου διαγωνισμού.

Κατά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών η επιτροπή διενέργειας πρόκρινε την εταιρεία WIN ΕΠΕ ως ανάδοχο του έργου, η οποία έδωσε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Η εταιρεία «Spin Communications» κατέθεσε εμπρόθεσμα ένσταση κατά του πρακτικού των οικονομικών προσφορών.
Η επιτροπή ενστάσεων εξέτασε την ένσταση αλλά την απέρριψε για τους λόγους που διεξοδικά αναλύονται στο πρακτικό της.
Ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εισηγήθηκε στην πορεία την αποδοχή της προσφυγής της εταιρείας και τελικώς η Οικονομική Επιτροπή ματαίωσε τον διαγωνισμό.

Χθες, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος ξεκίνησε σειρά επαφών με task group του ειδησεογραφικού δικτύου CNN προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να τους αναθέσει το ίδιο έργο.

Εν πάση περιπτώσει στο άρθρο του «rizopoulospost.com» αναφέρονται τα εξής:

«Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας για «δοσίλογους και προδότες που δεν βρήκαν γωνιά στην ιστορία», απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της κατάργησης των εξαιρέσεων για το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά.

Η δήλωση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους παραγωγικούς φορείς των νησιών, που έχουν δηλώσει μεν τη διαφωνία τους με την αύξηση του ΦΠΑ, εντούτοις νιώθουν πως «καπελώθηκαν» πολιτικά από μια ακραία δήλωση, η οποία τους φέρνει σε μια ανεπιθύμητη για τους ίδιους κατά μέτωπο αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

«Μουδιασμένη» υποδέχθηκε την δήλωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και η Συγγρού, και συγκεκριμένα το περιβάλλον του γραμματέα Παπαμιμίκου και του προέδρου Σαμαρά, καθώς καταλαβαίνει, πως μέσα σε ένα τοπικό παιχνίδι μικροπολιτικής, ο κ. περιφερειάρχης δεν διστάζει να μιλάει αξιοποιώντας λεκτικές εκφράσεις τύπου «Χρυσής Αυγής» παρά σαν ένας περιφερειάρχης που αντανακλά τις βασικές θέσεις του σταθερού φιλοευρωπαϊκού πυλώνα της χώρας, που είναι η ΝΔ. Σε μια στιγμή, που η ΝΔ ψάχνει «κεντροδεξιά ταυτότητα» και φιλελεύθερο προσανατολισμό, η ακραία αυτή παραφωνία δημιουργεί «πονοκεφάλους», ή για την ακρίβεια, έναν ακόμη πονοκέφαλο στους πολλούς που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους μήνες.

Προκαλεί δε εντύπωση πως ο περιφερειάρχης με το λεξιλόγιο «Χρυσής Αυγής» κατάφερε να βάλει απέναντι τόσο την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, γεγονός που σημειώνεται με έμφαση από ανθρώπους με πολυετή πολιτική εμπειρία στην περιοχή και όχι μόνο…

Το γάντι της πρόκλησης, πάντως, σήκωσε δημόσια ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Δεν θα βρίσκαμε κανένα λόγο ν’ απαντήσουμε στους αήθεις χαρακτηρισμούς του κ. Γ. Χατζημάρκου, αν δεν κατείχε τη θεσμική ιδιότητα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Χατζημάρκο. Δοσίλογους, προδότες, μειοδότες, πεμπτοφαλαγγίτες και άλλους παρόμοιους αστέρες, αναζητήστε τους στον πολιτικό χώρο, που σας εξέθρεψε και σας στηρίζει μέχρι σήμερα!

Η Αριστερά ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και του τόπου.
Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Υπερασπιζόμαστε το κεκτημένο των νησιών μας για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και διευρύνουμε την απαίτησή μας για ένα ολοκληρωμένο και ουσιαστικό πλαίσιο νησιωτικών πολιτικών. Μετέχουμε και πρωτοστατούμε στην πάλη του λαού και των φορέων του για τη διατήρησή τους, στηρίζοντας τον αγώνα της κυβέρνησης απέναντι στις ιταμές απαιτήσεις των δανειστών, την όρεξη των οποίων άνοιξαν πέντε χρόνια τώρα οι πολιτικοί σας μέντορες και συνοδοιπόροι. Μακάρι κ. Χατζημάρκο να ήταν αντίστοιχη η αντίδρασή σας όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αύξησαν μέχρι και 5 μονάδες (από 18 στο 23%!) το ΦΠΑ στη χώρα.

Στηλιτεύουμε ταυτόχρονα όσους αυτόν τον αγώνα, που πρέπει να είναι κοινός και ενωτικός, επιδιώκουν να τον διαστρεβλώσουν με φθηνά επικοινωνιακά ευρήματα, μετατρέποντάς τον σε αγώνα κατσαρόλας. Αυτοί είναι που φαλκιδεύουν το παλλαϊκό αίτημα των νησιωτών, αυτοί είναι που δεν θα βρουν γωνιά για να κρυφτούν κι αέρα ν’ αναπνεύσουν, όταν με τα καμώματά τους αποδυναμώσουν την ενότητα τους. Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια, με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, με επιδοτήσεις και θαλασσοδάνεια, απαλλαγές και ατέλειες, φοροδιαφυγές και εισφοροδιαφυγές, αυγατίζουν τα κέρδη τους, σε βάρος των ανασφάλιστων και απλήρωτων εργαζομένων, σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων που βουλιάζουν αβοήθητοι κι απροστάτευτοι στην καταστροφική λαίλαπα των μνημονίων.

Η αυτοδιοίκηση την οποία εκπροσωπείτε κ. Χατζημάρκο, οφείλει να ενώνει κι όχι να διχάζει το λαό που εκπροσωπεί. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε, τότε προσφέρετε κακή υπηρεσία στον τόπο!».

Τοπικοί παράγοντες πάντως εκτιμούν πως ο κ. Χατζημάρκος ανέβασε τους τόνους καθώς χάνει τη μάχη με τον ΦΠΑ και προκειμένου να μην πέσει πάνω του μέρος του πολιτικού κόστους από την εξέλιξη αυτή, επιδιώκει να σκεπάσει την διαφαινόμενη αποτυχία με πολιτικές αντιπαραθέσεις σε οξύ ύφος.
Έχει ενδιαφέρον πάντως το γεγονός πως όταν θέσαμε υπόψη υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Χατζημάρκου, προκειμένου να τις σχολιάσει, περιορίστηκε να δηλώσει «Ο Χατζημάρκος θα πάρει την απάντησή του την επόμενη φορά, που θα χτυπήσει την πόρτα της κυβέρνησης»…

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot