Απίστευτες αποκαλύψεις απο την εξάρθρωση κυκλώματος σωματεμπορίας στη Ρόδο!

Αύγουστος 20, 2015
jumbo-banner

Χρήμα-πανάκριβα αυτοκίνητα και ναρκωτικά είχε στη διάθεσή του, το κύκλωμα μαστροπών, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά απο συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της υποδιέυθυνσης ασφαλείας Ρόδου. 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται για να παραπεμφθούν στην Εισαγγελέα, ο 52χρονος αρχηγός του κυκλώματος, η 52χρονη σύζυγός του που είχε επιτελικό ρόλο, καθώς επίσης και άλλα τρία άτομα που εξωθούσαν στην πορνεία μια 22χρονη Ρωσίδα. 

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, βιασμού, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό αυτό, αναφέρονται τα εξής: 

"Εξαρθρώθηκε χθες, ύστερα από επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη κατακράτηση αλλοδαπής με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, από τους οποίους δυο άνδρες ηλικίας 52 και 45 ετών και δυο γυναίκες ηλικίας 52 και 21 ετών, καθώς και μια 32χρονη υπήκοος Ουκρανίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού 
χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, βιασμού, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, την ανάλυση και τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, διασαφηνίστηκε το πεδίο των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:

•    διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν την εγκληματική 
οργάνωση,
•    διευκρινίστηκε ο ρόλος τους και η ιεραρχική τους σχέση,
•    διακριβώθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις και διασυνδέσεις,
•    εξακριβώθηκε η μέθοδος δράσης (modus operandi) και ο σκοπός τους, 
καθώς επίσης
•    προσδιορίστηκαν οι επιμέρους παράνομες ενέργειες και πράξεις τους.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τη μελέτη της υπόθεσης, ο 52χρονος έχοντας αρχηγικό ρόλο «ψάρευε», χρησιμοποιώντας μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευπαρουσίαστες αλλοδαπές γυναίκες, προσφέροντάς τους εργασία 
σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των μελών του παράνομου κυκλώματος, τις προμήθευε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία μετά την άφιξή τους στη χώρα μας, κατακρατούσε και στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο, 
περιόριζε την ελευθερία τους και τις εξανάγκαζε σε σεξουαλική εκμετάλλευση.



Ειδικότερα, ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος και τη σύλληψη των μελών του, προχθές (18.08.2015) το βράδυ μετά από καταγγελία 22χρονης υπηκόου Ρωσίας για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και σεξουαλική 
εκμετάλλευση, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος, αφού έπεισε την 22χρονη να μεταβεί στη Ρόδο στις 26.07.2015, παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και με εκβιαστικά μέσα - απειλές την 
υποχρέωσε να εργαστεί διαδοχικά σε δυο διαφορετικά μπαρ με σκοπό την προώθηση της στην πορνεία.

Για να επιτευχθεί μάλιστα ο σκοπός της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης, την εξανάγκασε ο ίδιος (ο 52χρονος) δυο φορές σε συνουσία χωρίς τη θέληση της και την κρατούσε στην κατοικία του, περιορίζοντας την ελευθερία της.

Παράλληλα, ο 45χρονος, ιδιοκτήτης μπαρ, η 32χρονη υπήκοος Ουκρανίας και η 21χρονη ημεδαπή, εργαζόμενες στα επίμαχα μπαρ, είχαν αναλάβει την επιτήρηση και εποπτεία της 22χρονης Ρωσίδας.

Ρόλο επιτήρησης και εποπτείας είχε και η 52χρονη, σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, κατά το χρόνο που αυτός απουσίαζε από τη Ρόδο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 52χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

•    Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 22χρονης,
•    Ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτου προσώπου (αλλοδαπής γυναίκας), η προέλευση 
και ο σκοπός των οποίων ερευνάται,
•    Πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που χρησιμοποιούνταν για την 
ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων και εξασφάλιση νόμιμης εργασίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο ο 52χρονος μετέφερε την 22χρονη στα μπαρ, καθώς και ογδόντα (80) ναρκωτικά χάπια που κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και κρατούνται προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον της κα Ανακρίτριας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να σκιαγραφηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής οργάνωσης."

Ένα απο τα πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα που διέθετε το κύκλωμα
Ένα απο τα πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα που διέθετε το κύκλωμα 

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot