Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Απάντηση Αβραμόπουλου σε Κόκκινο για το μεταναστευτικό στα νησιά!

Απάντηση Αβραμόπουλου σε Κόκκινο για το μεταναστευτικό στα νησιά!
jumbo-banner

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Αβραμόπουλος απαντά στις προτάσεις που κατέθεσε εγγράφως και δημοσιοποίησε και στα Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος.

Με την ιδιότητα του μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. ο κ. Χ. Κόκκινος (μαζί με τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας) είχε θέσει προ καιρού το θέμα της έξαρσης της παράτυπης μετανάστευσης στα νησιά μας και στην χώρα μας και σε συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο τεκμηρίωσε τις θέσεις του. Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος απάντησε πρόσφατα με επιστολή του στον κ. Κόκκινο την οποία σας παραθέτουμε εστιάζοντας στο Δελτίο Τύπου στα κυριότερα σημεία της:

«Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος γνωρίζει το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και η επιτροπή έχει σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες επίλυσής του. Στην επιστολή μνημονεύεται η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση (14 Μαΐου 2015) και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την παράνομη μετανάστευση (27 Μαΐου 2015).
Αναφέρονται ενδεικτικές δράσεις όπως την επείγουσα μετακίνηση μεταναστών μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. και η νέα επιτόπια προσέγγιση που σχεδιάζεται όπου το Γραφείο Υποστήριξης Ευρωπαϊκού Ασύλου, η FRONTEX και η Europol θα δουλεύουν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να προωθήσουν τις περιπτώσεις ασύλου και να συντονίσουν τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών.

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει αρκετά προγράμματα για την βελτίωση της υποδοχής και των εγκαταστάσεων κράτησης των μεταναστών, θα αυξήσει τα προγράμματα εθελοντικού επαναπατρισμού και θα προσπαθήσει να βελτιώσει τον μη ηθελημένο επαναπατρισμό για τους παράτυπους μετανάστες στην χώρα προέλευσής τους.

Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφτεί τις περιοχές που βιώνουν εντονότερα το πρόβλημα της μετανάστευσης το συντομότερο.»

Ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε για την επιστολή τον κ. Αβραμόπουλο και ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης, πρόβλημα που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελλάδα μας που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κακής δημοσιονομικής κατάστασης.

Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού στο Νότιο Αιγαίου αλλά και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο που αντιμετωπίζει το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης έχει την πρόθεση και την πολιτική βούληση να βοηθήσει όμως οι δυνάμεις της είναι συγκεκριμένες και είναι επιτακτική η συνδρομή της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή