Απάντηση Αβραμόπουλου σε Κόκκινο για το μεταναστευτικό στα νησιά!

Αύγουστος 13, 2015
jumbo-banner

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Αβραμόπουλος απαντά στις προτάσεις που κατέθεσε εγγράφως και δημοσιοποίησε και στα Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος.

Με την ιδιότητα του μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. ο κ. Χ. Κόκκινος (μαζί με τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας) είχε θέσει προ καιρού το θέμα της έξαρσης της παράτυπης μετανάστευσης στα νησιά μας και στην χώρα μας και σε συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο τεκμηρίωσε τις θέσεις του. Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος απάντησε πρόσφατα με επιστολή του στον κ. Κόκκινο την οποία σας παραθέτουμε εστιάζοντας στο Δελτίο Τύπου στα κυριότερα σημεία της:

«Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος γνωρίζει το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και η επιτροπή έχει σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες επίλυσής του. Στην επιστολή μνημονεύεται η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση (14 Μαΐου 2015) και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την παράνομη μετανάστευση (27 Μαΐου 2015).
Αναφέρονται ενδεικτικές δράσεις όπως την επείγουσα μετακίνηση μεταναστών μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. και η νέα επιτόπια προσέγγιση που σχεδιάζεται όπου το Γραφείο Υποστήριξης Ευρωπαϊκού Ασύλου, η FRONTEX και η Europol θα δουλεύουν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να προωθήσουν τις περιπτώσεις ασύλου και να συντονίσουν τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών.

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει αρκετά προγράμματα για την βελτίωση της υποδοχής και των εγκαταστάσεων κράτησης των μεταναστών, θα αυξήσει τα προγράμματα εθελοντικού επαναπατρισμού και θα προσπαθήσει να βελτιώσει τον μη ηθελημένο επαναπατρισμό για τους παράτυπους μετανάστες στην χώρα προέλευσής τους.

Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφτεί τις περιοχές που βιώνουν εντονότερα το πρόβλημα της μετανάστευσης το συντομότερο.»

Ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε για την επιστολή τον κ. Αβραμόπουλο και ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης, πρόβλημα που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελλάδα μας που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κακής δημοσιονομικής κατάστασης.

Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού στο Νότιο Αιγαίου αλλά και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο που αντιμετωπίζει το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης έχει την πρόθεση και την πολιτική βούληση να βοηθήσει όμως οι δυνάμεις της είναι συγκεκριμένες και είναι επιτακτική η συνδρομή της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot