Αθώοι λόγω αμφιβολιών για τη μεταφορά 227 μεταναστών

Απρίλιος 13, 2016
jumbo-banner

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δύο Σύριοι ηλικίας 48 και 34 ετών οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο για την μεταφορά 227 παράτυπων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 λίγο μετά τις 10 το πρωί ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ρόδου, για την ύπαρξη θαλαμηγού με σημαντικό αριθμό αλλοδαπών, η οποία βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Καλλιθέας Ρόδου (Βόδι). Άμεσα στο σημείο, μετέβη Κλιμάκιο του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε για έρευνα στην θαλάσσια περιοχή, εντοπίζοντας το εν λόγω σκάφος να πλέει ακυβέρνητο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περισυνελέγησαν με ασφάλεια διακόσιοι είκοσι εννέα παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δύο (02) αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Νέου Καρνάγιου Ρόδου, συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το χρησιμοποιηθέν μέσο κατασχέθηκε.

Μετά την σύλληψη σε βάρος των δύο Σύριων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και αφού απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλοδαποί και τότε αλλά και χθες ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι διακινητές αλλά πρόσφυγες που και αυτοί αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Μάλιστα στην ανάκριση οι δύο Σύριοι είχαν προσκομίσει και έγγραφο με υπογραφές συμπατριωτών τους – επιβατών της θαλαμηγού, προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια των ισχυρισμών τους.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες και το δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο Σύριους λόγω αμφιβολιών.

rodiaki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot