Menu
2 στα 2 για τις κορασίδες

2 στα 2 για τις κορασίδες

Η Εθνική Κορασίδων...

Ξενοδοχεία Casa Cook: η νέα τάση στον τουρισμό;

Ξενοδοχεία Casa Cook: η ν…

Στο πλαίσιο της έναρ...

"Μπαμ" με Κουμπούρα ο Ιπποκράτης

"Μπαμ" με Κουμπ…

Τεράστια μεταγραφι...

Foursquare: Έκτο καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα το "δικό μας" Broadway!

Foursquare: Έκτο καλύτερο…

"Έκτο καλύτερο εστια...

O Παραδοσιακός καφενές της οικογένειας Ματθαίου στο ΛΑΓΟΥΔΙ (βίντεο)

O Παραδοσιακός καφενές τη…

Τα Όμορφα μικρά κα...

1η ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από τον ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΤΑΚΟ

1η ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΕΡ…

1η ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΚΘΕΣ...

Σ. Μαλιλής: Έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σ. Μαλιλής: Έργα που βελτ…

Έργα σε εξέλιξη πρ...

Ένα οινικό διαμάντι στην Κω (φωτό)

Ένα οινικό διαμάντι στην …

Επισκεφθήκαμε το ιστ...

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: "Οι πολίτες της Κω βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Σχέδιο, διεκδίκηση και ενότητα για να κάνουμε το νησί μας πιο όμορφο"

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: "Οι …

Από τη δημοτική πα...

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την πρόταση του Δημάρχου Κω για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την πρότα…

Νέες πρωτοβουλίες ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λιμενικής Αρχής εν όψει της αναμενόμενης σημαντικά αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων στο λιμένα Κω

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λιμενικής Αρχή…

Εν όψει της αναμεν...

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

Prev Next

Αθωώθηκε ο καθηγητής που κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία

Αθωώθηκε ο καθηγητής που κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία
jumbo-banner
Με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, μετά από αθωωτική εισήγηση και της Εισαγγελέως της έδρας, κρίθηκε χθες αθώος από τις κατηγορίες της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας µε τη χρήση του διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, ο 54χρονος  καθηγητής της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου,  κ. Απόστολος Ρώσσος, που δίδασκε σε σχολείο της πόλεως Ρόδου.

Ο καθηγητής, που γεννήθηκε στην Αρτα και κατοικεί στη Ρόδο, είχε αφεθεί ελεύθερος, µετά την απολογία του, µε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 6.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εµφάνισής του δύο φορές κάθε µήνα στο αστυνοµικό τµήµα του τόπου κατοικίας του, µετά την ολοκλήρωση της κυρίας ανάκρισης.

Σε βάρος του  είχε σχηµατιστεί την 12η Ιουλίου 2010 δικογραφία από το 5ο Τµήµα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης – κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, µέσω του διαδικτύου, µε κωδική ονοµασία “SLEDGEHAMMER” (ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ).

Στους αστυνοµικούς του Τµήµατος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος περιήλθε έγγραφο της Γενικής Γραµµατείας της Ιντερπόλ, µε το οποίο ενηµέρωσαν ότι την 2α Αυγούστου 2007 διαπιστώθηκε ηλεκτρονική παραβίαση της Κροατικής ιστοσελίδας αστρονοµικού ενδιαφέροντος www.inet.hr/-astronom κατά την οποία φορτώθηκαν – ανέβηκαν (upload), µέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου (ip address), που ανήκει στην Εσθονία, 99 αρχεία – εικόνες µε περιεχόµενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η εµπλοκή αγνώστου µέχρι σήµερα αριθµού Ελλήνων χρηστών Internet οι οποίοι, µε την χρήση 361 διαφορετικών µοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών των ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, προµηθεύτηκαν από την ανωτέρω ιστοσελίδα, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μεταξύ αυτών φέρεται να ήταν και χρήστης της διεύθυνσης IP, ο καθηγητής. Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστηµα από 00:33:45 έως 00:34:58 ώρα της 7ης Αυγούστου 2007, κατέβασε- προµηθεύτηκε ορισµένες από τις επίµαχες εικόνες.

Κλιµάκιο αστυνοµικών, τις πρωινές ώρες της 10ης Ιουλίου 2010 µετέβη στην οικία του και διεξήγαγε νοµότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση από την οποία προέκυψε ότι στον µη
κατανεµηµένο χώρο του σκληρού δίσκου, δηλαδή σε χώρο του σκληρού δίσκου που υπάρχουν ίχνη από αρχεία που έχουν διαγραφεί οριστικά, υπήρχε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Βρέθηκε επιπλέον λογισµικό στο οποίο ο χρήστης µπορεί να µεταφορτώνει αρχεία της επιλογής του από ιστοσελίδες διαδικτυακής αποθήκευσης αρχείων.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι στην οικία του καθηγητή υπήρχαν τρείς υπολογιστές, εκ των οποίων ο ένας φορητός. Στον τελευταίο αλλά και στον υπολογιστή στο γραφείο του καθηγητή δεν βρέθηκαν ίχνη παιδικής πορνογραφίας.

Στοιχεία από διαγραμμένα αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο υπολογιστή στο δωμάτιο των δύο του παιδιών, που πάντως αρνήθηκαν ότι είχαν κατεβάσει τέτοιο υλικό (o γιός του κλήθηκε και κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου).

Τόσο ο κατηγορούμενος, όσο η σύζυγός του και ο γιός του εικάζουν ότι είτε ένα από τα άτομα που φιλοξένησαν την επίμαχη περίοδο είτε ένας επισκέπτης τους είδε τα συγκεκριμένα αρχεία και στη συνέχεια τα έσβησε.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι τα αρχεία στον συγκεκριµένο δίσκο, θα µπορούσαν να είναι γραµµένα προτού ο ίδιος τον αγοράσει διότι την περίοδο εκείνη είχε αλλάξει δύο µε τρεις σκληρούς δίσκους καθόσον τα παιδιά του έπαιζαν πολλά παιχνίδια και γινόταν εξαντλητική χρήση του υπολογιστή. Τον συγκεκριµένο σκληρό δίσκο, όπως είπε, τον είχε αγοράσει µεταχειρισµένο.

Πρόσθεσε ότι το σπίτι του επεσκέπτοντο και φίλοι των παιδιών του, που έκαναν χρήση του υπολογιστή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Aκης Δημητριάδης.

- Αναβλήθηκε χθες η εκδίκαση όμοιας υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω με κατηγορούμενο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συνήθεια έναν Ροδίτη, 36 ετών.

Ο κατηγορούμενος φέρεται, την 5η Αυγούστου 2007 και κατά το χρονικό διάστημα από την 06:17:36 έως 07:02:52 ώρα, να απέκτησε πρόσβαση σε δικτυακό τόπο και  να κατέβασε τουλάχιστον μία από 99 παράνομα φορτωμένες εικόνες.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας που διενεργήθηκε στον σταθερό υπολογιστή του, παρουσία του, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποθηκευμένα εντός αυτού, αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι στον υπολογιστή που βρέθηκε το εν λόγω υλικό, ήταν εγκατεστημένο το λογισμικό πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων «Emule», το οποίο χρησιμοποιείται για την διακίνηση αρχείων, μεταξύ των υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Επίσης, όμοιο υλικό παιδικής πορνογραφίας, ανευρέθη αποθηκευμένο και σε συσκευή κινητού τηλεφώνου που κατείχε ο δράστης.

Από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή του κατηγορούμενου, όπου απεικονίζεται το υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και το λογισμικό πρόγραμμα «Emule», ελήφθησαν 13 φωτογραφίες.

Επίσης από την οθόνη κινητού τηλεφώνου που κατείχε ο ανωτέρω δράστης, όπου απεικονίζεται υλικό παιδικής πορνογραφίας, ελήφθη ενδεικτικά, μία φωτογραφία.

Πηγή:www.dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή