×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ένας χρόνος λειτουργίας του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου (video)

Αύγουστος 19, 2014
jumbo-banner
Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε πρόσφατα το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου ‘Η Μέριμνα’ στον χώρο της Ροδιακής Έπαυλης.
 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρεσβύτερος Κάλλιστος Αναστασίου: ‘Το Φιλόπτωχο Ταμείο στηρίζεται κυρίως από τους απλούς πολίτες και τους ιδιώτες που κάνουν προσφορές και δωρεές σε τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιχνίδια κ.λπ. για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
 
Δυστυχώς, οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς. Κάθε μήνα έρχονται γύρω στις 150 οικογένειες για να προμηθευτούν τα βασικά είδη τροφίμων που τους παρέχουμε. Η τοπική κοινωνία μέχρι σήμερα, στηρίζει την λειτουργία του Φιλόπτωχου Ταμείου και βοηθάει έμπρακτα το έργο μας’.
 
Εκ παραλλήλου, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ‘Όλοι μαζί μπορούμε’ στα κατά τόπους σούπερ μάρκετ όπου όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να αγοράσει τρόφιμα με στόχο την ενίσχυση του έργου του Φιλόπτωχου.
 
Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου να συμπεριληφθεί κάποιος ή μια οικογένεια στις λίστες του Φιλόπτωχου απαιτείται μια διαδικασία και μερικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν για να ελεγχθεί η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος.
 
Καταλήγοντας, ο π.Κάλλιστος ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι ‘είναι γεγονός ότι οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς. Επομένως, χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια κυρίως σε τρόφιμα γιατί σίγουρα όσα και να δώσουμε δεν θα είναι αρκετά για ολόκληρες οικογένειες’.
 
Πληροφορίες
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα με την επωνυμία Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο ιδρύθηκε με σχετική απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος.
Για την καλύτερη εκπλήρωση των σκοπών του Γ.Φ.Τ., έχουν ιδρυθεί σε ενορίες της Ι. Μητροπόλεως, Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία.
Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου στεγάζεται στην Ροδιακή Έπαυλη και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της Μητρόπολης 22410-23274.
 

 
aegeantoday.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot