''Άναψε η σπίθα στην Κάλυμνο''

Μάιος 20, 2015
jumbo-banner

Ο προπονητής της Ε.Α. Καλύμνου Χρήστος Καλαϊτζίδης μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου από τις παγκορασίδες της Ε.Α.ΚΑ. και την επόμενη μπασκετική ημέρα στο νησί

Η Ε.Α. Καλύμνου κατέκτησε μετά από πολλά χρόνια έναν τίτλο στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα το πρωτάθλημα των παγκορασίδων και ο «πρωτομάστορας» της επιτυχίας Χρήστος Καλαϊτζίδης μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του. «Καταρχήν θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα κορίτσι έγραψαν ιστορία γιατί ήταν το πρώτο πρωτάθλημα της Ε.Α.ΚΑ. σε αναπτυξιακό επίπεδο. Θεωρώ ότι η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα παιδιά αυτά ξεκίνησαν να παίζουν μπάσκετ πριν από ενάμισι χρόνο και ήδη έφτασαν ψηλά την ομάδα. Στις κορασίδες τερμάτισαν πρώτες αλλά σε τριπλή ισοβαθμία μείναμε εκτός φάιναλ-φορ, ενώ στις παγκορασίδες πήραμε τον τίτλο. Ήταν μία φανταστική χρονιά για τα κορίτσια», είπε ο Θεσσαλονικιός τεχνικός και συνέχισε για το φάιναλ-φορ.

«Πιστεύω ότι έγινε μία πολύ διοργάνωση με πολύ κόσμο και παλμό. Διεξήχθησαν τέσσερα ωραία παιχνίδια και πάνω απ’ όλα ο κόσμος χάρηκε το παιχνίδι. Ήταν μία πολύ καλή γιορτή και πιστεύω ότι ο κόσμος το χάρηκε».

Όσον αφορά τις αθλήτριες του: «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς που κάνουν τα κορίτσια τα δύο τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι ο τίτλος αυτός θα ανάψει τη σπίθα και θα δώσει κίνητρο και σ’ άλλα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο. Το μέλλον ανήκει στην Ε.Α.ΚΑ. γιατί έχει πολλά ταλέντα, αλλά θα πρέπει πάνω απ’ όλα να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Νομίζω ότι τα κορίτσια ήθελαν πολύ αυτή την επιτυχία. Πίστεψαν στις δυνατότητες τους, δούλεψαν σκληρά και καθημερινά στις προπονήσεις και υπήρχε ένα εξαιρετικό κλίμα. Είναι σημαντικό όλα τα κορίτσια είναι φίλες μεταξύ τους, είναι αγαπημένες και πιστεύω ότι τους άξιζε».

Για τη συμβολή του κόσμου και της διοίκησης, ο Χρήστος Καλαϊτζίδης είπε: «Ήταν μεγάλη η συμβολή τους. Η διοίκηση έλυνε τα προβλήματα όποτε παρουσιάζονταν, ενώ ο κόσμος είχε πολύ σημαντική βοήθεια. Με τις συνδρομές και την παρουσία του, βρισκόταν δίπλα στην ομάδα. Μάλιστα στο φάιναλ-φορ έδωσε φτερά στα κορίτσια να πάρουν τον τίτλο», είπε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του συλλόγου. «Συνεχίζουμε κανονικά τις προπονήσεις μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Χαρήκαμε την επιτυχία μας, αλλά η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Κάνουμε τον προγραμματισμό μας για το καλοκαιρινό camp, το οποίο θα γίνει από 29 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Μέχρι τότε κάθε μέρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Τέλος, ο Χρήστος Καλαϊτζίδης θέλησε να αφιερώσει τον τίτλο αυτό σε δύο πρόσωπα. «Στη γυναίκα μου, η οποία με στηρίζει σε κάθε απόφαση μου και της οφείλω πολλά. Επίσης στην Καλλιόπη Κούρου. Θέλω να της αφιερώσω το πρωτάθλημα γιατί αυτή με έφερε στην Κάλυμνο (σ.σ. ήταν η πρώην πρόεδρος), μαζί σχεδιάσαμε και οραματιστήκαμε μία τέτοια ομάδα. Θέλω να της ζητήσω και δημόσια συγγνώμη γιατί δεν ήμουν δίκαιος μαζί της. Έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και αγαπάει πραγματικά την Ε.Α.ΚΑ.»

Πηγή: 12sports.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot