«Τα νησιά μας περιμένουν τώρα καλύτερες ημέρες με την Ν.Δ. στην Κυβέρνηση»

Ιούλιος 14, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

«Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο άντεξε τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια αλλά κατάφερε να αποδείξει ότι είναι μια σύγχρονη φιλελεύθερη παράταξη που μπορεί στις τάξεις της, να αγκαλιάζει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού».
Αυτό δηλώνει σήμερα, μία εβδομάδα ακριβώς μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχαν η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης. Επιπλέον, δηλώνει απόλυτα δικαιωμένος τόσο ο ίδιος ως πρόεδρος όσο και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε έχοντας κερδίσει όλες τις μάχες, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Δήμο Ρόδου, στις ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές, με μεγάλα ποσοστά και τέσσερις βουλευτικές έδρες, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του, καθώς η Δωδεκάνησος έχει ισχυρή παρουσία στο νέο υπουργικό συμβούλιο με την παρουσία του Μάνου Κόνσολα στη θέση του υφυπουργού Τουρισμού και τον Γ. Γεραπετρίτη στο Επικρατείας.
Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κύριε Μπακίρη, η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές και μάλιστα με ισχυρή εντολή κατάφερε την αυτοδυναμία. Θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο.
Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο άντεξε τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια αλλά κατάφερε να αποδείξει ότι είναι μια σύγχρονη φιλελεύθερη παράταξη που μπορεί στις τάξεις της, να αγκαλιάζει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που προσβλέπει σε ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τις αγκυλώσεις για τα λάθη του παρελθόντος. Η ισχυρή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι δεν είμαστε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων. Απεναντίας βάζουμε ψηλά τον πήχη στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, κυρίως για τα παιδιά μας για να πάψουν επιτέλους να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Η ισχυρή εντολή δείχνει και την πίστη του λαού στις δυνάμεις του, την επιθυμία του να πάρει ο ίδιος τη τύχη στα χέρια του μέσα από τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που τον οδήγησε πάντα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας. Η Ελληνική κοινωνία έζησε, με οδυνηρό τρόπο τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες της “πρώτης φοράς Αριστερά” και συνειδητοποίησε ότι ο δρόμος για το μέλλον περνά μέσα από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο τυχαία δεν ήταν λοιπόν η ισχυρή εντολή του λαού προς το κόμμα μας.
• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, κατάφερε πολλές νίκες: 12 στις 13 περιφέρειες, μεγάλους δήμους, ευρωεκλογές και τώρα πρωθυπουργός. Η θέση του πλέον και εσωκομματικά είναι αδιαμφισβήτητη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αναμορφωτής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας σε ένα μεγάλο, δημοκρατικό, ισχυρό κόμμα με θέσεις σύγχρονες και ρεαλιστικές. Με πολλή δουλειά, με συνεργάτες νέους και παλιούς και αξιοποιώντας την εμπειρία με τη μόρφωση και την νεανική ορμή, κατάφερε να αλλάξει το κόμμα μας το οποίο αναλαμβάνοντας κυβερνητικό ρόλο είναι έτοιμο να αναλάβει την ιστορική ευθύνη για να πάει τη χώρα μπροστά. Πολεμήθηκε σκληρά, πολλές φορές και με τρόπο απαράδεκτο, απέδειξε όμως την αντοχή, δύναμη, αποφασιστικότητα και τα κατάφερε! Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι νίκες, η μια μετά την άλλη… Επιλογές σωστές, σκληρή δουλειά, πειθαρχία και όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα από έναν ηγέτη μακράς πνοής με ένα κόμμα μεγάλο, στιβαρό, ικανό να αντεπεξέλθει και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.
• Ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αισθάνεστε δικαιωμένος; Πετύχατε νίκες στον Δήμο Ρόδου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τέσσερις έδρες στα Δωδεκάνησα και αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ναι, νοιώθουμε και εγώ και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε απόλυτα δικαιωμένοι! Όταν έχεις κερδίσει όλες τις μάχες, Περιφέρεια, Δήμο Ρόδου, ευρωεκλογές, βουλευτικές εκλογές, με μεγάλα ποσοστά, αισθάνεσαι ότι κάτι σωστά έκανες όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου. Ο δρόμος μας δεν ήταν, όπως γνωρίζετε, στρωμένος με ροδοπέταλα… Απεναντίας, δεχτήκαμε κτυπήματα, πολλές φορές άδικα, σκληρή κριτική, πολεμική που ξεπερνούσε τα όρια! Εκεί δείξαμε ότι μπορούμε να κουμαντάρουμε το “σκάφος” που λέγεται “Νέα Δημοκρατία” στη Δωδεκάνησο. Επιλέξαμε το δρόμο της συνεννόησης, της συναίνεσης, της αποφυγής οξύνσεων και αντιπαραθέσεων, επιλέξαμε τους χαμηλούς τόνους όχι γιατί δεν μπορούσαμε να συγκρουστούμε αλλά γιατί αυτές οι αντιπαραθέσεις μόνο ζημιά κάνουν και δεν οδηγούν πουθενά! Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να πορευθεί προς τις εκλογικές μάχες με ενότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερες εσωκομματικές “πληγές”. Τα καταφέραμε όσο και αν μας λοιδόρησαν! Αποδείχτηκε ότι ορθά πράξαμε, εκ του αποτελέσματος, αφού για πρώτη φορά από το 1974 μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκλέξει 4 βουλευτές στη Δωδεκάνησο. Τελικά, όπως σας είπα και παραπάνω, τίποτα δεν είναι τυχαίο σε τούτη της ζωή…

• Τι θα προωθήσετε εφεξής για τα νησιά μας, για τα Δωδεκάνησα; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες που θα θέσετε ως κόμμα στην κεντρική διοίκηση;
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Δωδεκάνησος έχει ισχυρή παρουσία στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Η παρουσία του Μάνου Κόνσολα στη θέση του υφυπουργού Τουρισμού είναι για εμάς μια εγγύηση ότι ο τουρισμός μας θα ανασάνει αφού ο υφυπουργός μας έχει δουλέψει σκληρά πάνω σε αυτό και γνωρίζει ποιες λύσεις πρέπει δοθούν. Η παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη στη θέση του υπουργού Επικρατείας μας εδραιώνει την πεποίθηση ότι η Δωδεκάνησος μπορεί να ακούγεται δυνατά στην κυβέρνηση αρκεί να δουλέψουμε και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση μαζί φυσικά με τους βουλευτές μας.
Είναι γνωστές οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα μέτρα στον τουρισμό με πρώτο τη μείωση του ΦΠΑ. Περιμένουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Δωδεκάνησο και φυσικά βελτίωση στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και των μεταφορών. Πολλά πρέπει να γίνουν στα νησιά μας και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τους νησιώτες μας από τη Κάσο, το Καστελόριζο, τη Πάτμο μέχρι το Αγαθονήσι. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία της διεκδίκησης. Αν κάποιοι ξεχάσουν τις δεσμεύσεις τους εμείς θα είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίζουμε! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκαν καλύτερες ημέρες στα νησιά μας και είμαι σίγουρος πως θα τις έχουμε!
• Το γεγονός πως ο νέος πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τα νησιά μας αρκετές φορές -και προεκλογικά- και είχε δεσμευτεί για μια σειρά από μέτρα, σας δημιουργεί υψηλές προσδοκίες;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος μας, απέδειξε με τις συνεχείς επισκέψεις του στη Δωδεκάνησο, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ευαίσθητη, εθνικά περιοχή που ζούμε. Βέβαια επιτρέψτε μου να αναφέρω πως είναι μία από τις λίγες φορές που πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται τόσο συχνά την περιοχή μας και αυτό ήταν μία άλλη επιτυχία της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδ/σου. Μέσα από αυτές τις επισκέψεις όχι μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών της ΝΔ τις οποίες επιδιώξαμε και φέραμε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, θελήσαμε να παρουσιάσουμε από κοντά τα προβλήματα της νησιωτικότητας, ιδιαίτερα τι σημαίνει να ζει κανείς σε ένα απομακρυσμένο νησί.
Είναι σημαντικό ο πρωθυπουργός της χώρας να γνωρίζει καλά περιοχές σαν τη Δωδεκάνησο. Η Δωδεκάνησος, τα νησιά μας χρειάζονται το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη φροντίδα των κυβερνώντων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αυτή τη φορά θα την έχουν!
Βεβαίως όλο αυτό μας δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και είμαστε βέβαιοι ότι η νέα κυβέρνηση θα ανταποκριθεί σε αυτές.

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot