«Σύμη, το Πόρτο Φίνο της Δωδεκανήσου» – Εκτενές αφιέρωμα στον ιταλικό τύπο

Αύγουστος 27, 2016
jumbo-banner

Εκτενές αφιέρωμα στην Σύμη, φιλοξένησε ο ιταλικός τύπος, μέσω της γνωστής δημοσιογράφου Viviana Kasam, η οποία έχει δικό της σπίτι στο νησί, στο Νημποριό, όπου και περνά μεγάλο μέρος του χρόνου της.

Είναι η δημοσιογράφος που, όπως έγραψε η «δ», με επιστολή της στον δήμαρχο της Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι αν δεν βρεθεί λύση με τις δύο μεγάλες σημαδούρες, του ΟΤΕ και του Πολεμικού Ναυτικού, που τοποθετήθηκαν στον κόλπο του Νημποριού, τότε οι πολυτελείς θαλαμηγοί θα αποτελούν μακρινό όνειρο για το νησί. Μάλιστα η Ιταλίδα δημοσιογράφος, επισκέφθηκε τον δήμαρχο του νησιού στον οποίον έκανε γνωστό πως, όπως την ενημέρωσαν οι διάσημοι Ιταλοί φίλοι της, που κάθε χρόνο επισκέπτονται την Σύμη, φέτος αν δεν βρεθεί λύση με τις σημαδούρες, που τοποθετήθηκαν στο Νημποριό, δεν θα έρθουν στο νησί για τις διακοπές τους.
Πάντως, ήδη για το θέμα αυτό, επιχειρείται να δοθεί λύση μέσω των αρμοδίων αρχών, ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο για την προσέγγιση σκαφών και θαλαμηγών στον κόλπο του Νημποριού, και όπως φαίνεται, σύντομα θα υπάρχει αποτέλεσμα. Στο άρθρο που υπογράφει η διάσημη Ιταλίδα δημοσιογράφος με τίτλο «Σύμη, το Πόρτο Φίνο της Δωδεκανήσου» αναφέρεται εκτενώς στις ομορφιές του νησιού και στην ιστορία του αλλά και στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με την Τουρκία, καθώς η Σύμη αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Τούρκων.

Στο ίδιο άρθρο, που φιλοξενήθηκε στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il sole 24 ore και αναδημοσιεύθηκε από πολλά ιταλικά μέσα, γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις που είχε το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας στο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα χώρα προς την Ελλάδα και ειδικά στη Σύμη, καθώς όπως επισημαίνεται, η μείωση στις προσεγγίσεις σκαφών ήταν αισθητά μειωμένη στο διάστημα που μεσολάβησε.

Μια άλλη παράμετρος που θέτει η γνωστή δημοσιογράφος για την μειωμένη τουριστική κίνηση που καταγράφηκε στο νησί, ήταν οι εικόνες των μεταναστών στο Αιγαίο που πέρυσι έκαναν τον γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα αρκετοί τουρίστες να θορυβηθούν και να μην επιλέξουν τη Σύμη για τις διακοπές τους. Η δημοσιογράφος απευθύνει κάλεσμα, μέσω του άρθρου της στους Ιταλούς να επισκεφθούν το «μαργαριτάρι του Αιγαίου» όπως χαρακτηρίζει την Σύμη, αναφερόμενη αναλυτικά στις ομορφιές του νησιού. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες, η τουριστική κίνηση στο νησί της Σύμης ανακάμπτει, αν και χάθηκε αρκετό έδαφος λόγω των εξελίξεων στην γείτονα χώρα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot