arxiki selida

«Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος στη Ρόδο»

Σεπτέμβριος 27, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
banner

Στη Ρόδο βρέθηκε το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πετρόπουλος.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου παρέστη στις εργασίες του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, στο οποίο χαιρέτησε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Στην τοποθέτησή του χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι νέοι αλλά και οι παλαιοί αγρότες για την ανάταση σε πρωταγωνιστικό ρόλο του παραγωγικού κλάδου, ενώ αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που δημιουργούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και τις επιλογές εργασίας για τους νεοεισερχόμενους στους επαγγελματικούς κλάδους της παραγωγής και μεταποίησης.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος με την συνοδεία των βουλευτών Δημήτρη Γάκη και Νεκτάριου Σαντορινιού συναντήθηκε με μέλη της Ν.Ε. και μέλη του κόμματος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους γύρω από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την επικείμενη διαπραγμάτευση στα εργασιακά. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρευρισκομένων γύρω από τα τοπικά ζητήματα που αφορούν το πεδίο ευθύνης του και το γενικότερο κυβερνητικό έργο, ενώ με την σειρά του ανέφερε πως στόχος για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τερματισμός της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, απαντώντας και στις ερωτήσεις που του έθεσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, με την συνοδεία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και των Βουλευτών Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, Νεκτάριο Σαντορινιό, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.
Στη συζήτηση τέθηκαν στους εκπροσώπους της κυβέρνησης συνδικαλιστικά και εργασιακά θέματα τοπικού και πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν στον Υπουργό τις ανησυχίες τους για ενδεχόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, σε διατάξεις που θα δυσχεράνουν τη λειτουργία του συνδικαλισμού και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου. Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας, η οποία στην περιοχή μας ήταν μέχρι πρόσφατα σε εκτεταμένη μορφή, ειδικά στον τομέα του τουρισμού. Σημαντικό θέμα συζήτησης ήταν και η αγωνία που εκφράστηκε για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ως κυρίαρχο όπλο εργασιακής ασφάλειας.

Ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησαν σαφές πως δεν τίθεται θέμα επιδείνωσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, ενημέρωσαν τη διοίκηση για την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλα τα θετικά στοιχεία που αυτές επέφεραν στις στο εργασιακό περιβάλλον (προστασία και δικαιώματα εργαζομένων, οικονομικές απολαβές βάσει προσόντων, μετενέργειες κλπ.).

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ενημέρωσαν την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου σχετικά με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτές αφορούν τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών που πρέπει να πληρώνει κάθε επιχείρηση, με βάση τον όγκο και την ένταση εργασίας και που ουσιαστικά φέρνει τη ρύθμιση για τη σύνθεση προσωπικού στα ξενοδοχεία, κλάδου που ειδικά στην περιοχή μας είναι κομβικός για την τοπική κοινωνία.

Κοινό συμπέρασμα όλων των παρευρισκομένων ήταν πως οι εντατικοί έλεγχοι τα τελευταία 2 χρόνια είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη δραστική μείωση της αδήλωτης εργασίας, ενώ συμφωνήθηκε η περεταίρω ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου και εργασιακής εποπτείας.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στην επαναφορά των εργασιακών συνθηκών σε αξιοπρεπή επίπεδα, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εξασφαλίζουν επαρκές εισόδημα για κάθε εργαζόμενο, στην επανίδρυση του συνδικαλιστικού κινήματος σε υγιείς βάσεις, στην έντιμη επιχειρηματικότητα, που όπως ανέφερε είναι για μας έννοιες αδιαπραγμάτευτες για τις οποίες αγωνιζόμαστε καθημερινά και μεθοδικά, κυβέρνηση, βουλευτές και κόμμα, να γίνουν πράξη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot