Menu
«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ισχυρό δίχτυ προστασίας π…

Πρόσκληση για έντα...

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ”: ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... 1.200 ΕΥΡΏ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚ…

Τυχερός παίκτης το...

«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Φλερτάρει» με υποψηφιότη…

Και ο Σταύρος Θεοδωρ...

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είναι ζευγάρι με την Αποστολία Λυβιάκη; [βίντεο]

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είν…

Ποια είναι η hot μελ...

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο Nammos παραλία για 21.600 ευρώ

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο N…

Στη χαμηλότατη για...

Διορίζονται 177 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από το ΑΣΕΠ του 2008 (πίνακας)

Διορίζονται 177 μόνιμοι ε…

Από το Υπουργείο Π...

Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω σεισμού οι απόφοιτοι του Β. Αιγαίου

Μοριοδοτούνται για την ει…

Λίγες ημέρες πριν απ...

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά η λοταρία αποδείξεων

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά …

Από τον άλλο μήνα ...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μ…

Παρουσίαση: Ανδρέας ...

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί που μπλοκάρουν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι…

Ο ανασχηματισμός εύκ...

Καραμελωμένα σου με παγωτό

Καραμελωμένα σου με παγωτ…

Αυτά τα καραμελωμέ...

Prev Next

«Η Λέρος, βιώνει τη μεγαλύτερη εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων»

«Η Λέρος, βιώνει τη μεγαλύτερη εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων»
jumbo-banner

Το νησί των 9.000 περίπου κατοίκων, που έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές, αναλογικά με την έκταση και τον πληθυσμό της, αφού αρχικά εξαιρέθηκε από τη διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ, αφού ξεχάστηκε να συμπεριληφθεί στα νησιά με τις προσφυγικές ροές, που θα εξαιρεθούν, για το λόγο αυτό, από την αύξηση του ΦΠΑ και αφού έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στο τουριστικό της προϊόν, παραμένει μήνες τώρα, χωρίς μόνιμο αναισθησιολόγο.

Ως εκ τούτου το Νοσοκομείο της Λέρου έχει καταστεί απλός διαχειριστής των διακομιδών σοβαρών περιστατικών, προς άλλα νησιά. Κανένας τομέας του νοσοκομείου και ειδικά ο χειρουργικός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αναισθησιολόγο. Σοβαρά τροχαία δεν μπορούν να διασωληνωθούν, έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε άλλα νησιά για να γεννήσουν. Το κόστος για τους πολίτες ανυπολόγιστο. Οι κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών τεράστιοι!!!

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, έρχεται ως επισφράγιση της οριστικής εγκατάλειψης του νησιού και της κρατικής αδιαφορίας, η είδηση της περικοπής των αεροπορικών δρομολογίων για τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά από συνεχείς παρατάσεις και αμφιλεγόμενες διαδικασίες και κάτω από την πίεση του χρόνου, η ΥΠΑ κατέθεσε ένα σχέδιο διαγωνισμού, το οποίο περικόπτει δρομολόγια στα νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου, εντείνοντας τη γεωγραφική τους απομόνωση. Επίσης και ο αριθμός των πτήσεων στις ενδοδωδεκανησιακές γραμμές μειώνεται δραματικά.

Στη Λέρο συγκεκριμένα προβλέπονται 4 πτήσεις την εβδομάδα, αντί για 7 που ίσχυαν μέχρι σήμερα, τη χειμερινή περίοδο.
Η κυβέρνηση άραγε διακρίνει ποιες είναι πραγματικά οι άγονες αεροπορικές γραμμές; Αντιλαμβάνεται ότι εντείνει τη γεωγραφική απομόνωση των νησιών μας;
Γνωρίζει μήπως τον αριθμό των πτήσεων, που ακυρώνονται λόγω καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών;
Με το σχέδιο διαγωνισμού που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, ουσιαστικά, καταργεί και διαγράφει την έννοια της νησιωτικότητας.

Πόσα ακόμα δεινά επιφυλάσσει αυτή η Κυβέρνηση για το πολύπαθο νησί μας; Η Κυβέρνηση έχοντας δυστυχώς, ως συνεργό το δήμαρχο του νησιού, επικροτούσε την ίδρυση του hotspot στη Λέρο. Ήρθε μάλιστα ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας στο νησί, για να επιβεβαιώσει τις ορέξεις του, και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τη δημιουργία ενός νέου ασύλου στο νησί, που έμελλε να στιγματιστεί για άλλη μια φορά! Αυτή τη φορά όμως, με τις ευλογίες του ίδιου του δημάρχου Λέρου. Ο κύριος Κόλιας, υπάκουος συνεργάτης της κυβέρνησης, γνωστός σε όλους πλέον, ως ο δήμαρχος που σκίζεται (όπως αυτολεξεί δήλωσε δημόσια ο υπουργός άμυνας), για την υλοποίηση του hotspot, μετέτρεψε σε φυλακή και αποθήκη ψυχών το νησί μας. Αποδεικνύεται όμως περίτρανα ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη, που δήθεν διεκδίκησε ο δήμαρχος για το νησί ήταν φρούδα και προσχηματικά.
Ερωτούνται λοιπόν, Κυβέρνηση, αρμόδιοι υπουργοί και βουλευτές του νομού:

Εσείς που κρατάτε στα χέρια σας τις τύχες ενός ολόκληρου λαού και διαχειρίζεστε τις τύχες των νησιών μας, έτσι ξεπληρώνετε στη Λέρο και στους πολίτες της, το βάρος που της φορτώσατε; Αυτά είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη που οφείλετε στους ακρίτες της Δωδεκανήσου, επειδή άντεξαν το βάρος των προσφυγικών ροών; Καταδικάζετε ένα νησί του Αιγαίου να είναι στο έλεος του Θεού και των καιρικών συνθηκών και έρμαιο του κάθε λογής ανεκδιήγητου, που τυγχάνει να ασκεί διοίκηση;

Η περικοπή των αεροπορικών δρομολογίων, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, που οι κακοκαιρίες δεν επιτρέπουν την ελεύθερη μετάβαση των νησιωτών από και προς άλλους προορισμούς, δε θα σημαίνει απλά την απομόνωση του νησιού θα σημαίνει και την απόλυτη καταδίκη των νησιωτών, να βιώνουν την εγκατάλειψη ενός Κράτους, που τους οφείλει πολλά. Αν μη τι άλλο όμως, τους οφείλει παροχή των δημόσιων υπηρεσιών: πρωτίστως στην υγεία και δευτερευόντως στις μετακινήσεις. Η απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση στα αστικά κέντρα, όπου παρέχεται πληθώρα υπηρεσιών, οι οποίες είναι ανύπαρκτες στα νησιά μας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί, τι σημαίνει η αεροπορική συγκοινωνία για ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου.
Τα καθημερινά αεροπορικά δρομολόγια ειδικά το χειμώνα για τη Λέρο και τους πολίτες της, είναι θέμα ζωτικής σημασίας – δεν είναι πολυτέλεια!
Μη μας στερείτε το δικαίωμα στη ζωή!!!!!

Δημοτική παράταξη «Ελπίδα για τη Λέρο»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή