Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη λειτουργία μη κυβερνητικών οργανώσεων από την Περιφέρεια

«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη λειτουργία μη κυβερνητικών οργανώσεων από την Περιφέρεια
jumbo-banner

Στόχος ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότητα του έργου τους, παράλληλα με την πρόληψη αρνητικών φαινομένων που έχουν παρατηρηθεί σε νησιά

 

Στην καταγραφή των ΜΚΟ και των μελών αυτών,  καθώς και στην διαπίστευση και πιστοποίηση των γιατρών μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων ή ανεξάρτητων εθελοντών που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου, τα οποία αποτελούν πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για το σκοπό αυτό ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση συγκρότησης συντονιστικού οργάνου με αρμοδιότητα την σύνταξη οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή κανόνων ελέγχου, διαπίστευσης και πιστοποίησης των ιατρών μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων ή ανεξάρτητων εθελοντών, σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται από το Υπουργείο Υγείας, την παρακολούθηση  της εφαρμογής των οδηγιών αυτών,  καθώς και την υποβολή σχετικών εισηγήσεων στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Προηγήθηκε συνάντηση των Περιφερειαρχών που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό πρόβλημα με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό τον περασμένο Δεκέμβριο και η έκδοση εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου, στις 23/12/2015, η οποία καθορίζει το πλαίσιο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος από γιατρούς – μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων ή ανεξάρτητους εθελοντές που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στις πύλες εισόδου των προσφύγων στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου γίνεται με πλήρη σεβασμό στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν οι ΜΚΟ και οι εθελοντές και στόχο έχει την προστασία και των ιδίων από φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε ορισμένα νησιά και δυσφημούν την δραστηριότητά τους.

«Προσεγγίζουμε το ζήτημα των ΜΚΟ και των εθελοντών με πολύ μεγάλο σεβασμό. Προστατεύουμε και τους ίδιους από φαινόμενα που δυσφημούν το έργο τους, ενώ παράλληλα, μέσω του καλύτερου συντονισμού, θα γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικοί. Σε ένα κράτος σοβαρό και συγκροτημένο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι αλλά με κανόνες» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να προλάβει φαινόμενα τα οποία έχουν παρατηρηθεί σε νησιά. «Σκοπός μας είναι να προλάβουμε καταστάσεις» είπε. Εξάλλου, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές δεν έχουν σταματήσει λόγω του χειμώνα, απλά έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, ενώ σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, από την άνοιξη αναμένεται και πάλι μεγάλη αύξηση. «Το 2015 αιφνιδιάστηκαν οι πάντες από την έξαρση του φαινομένου. Για το 2016 δεν δικαιολογείται κανένας αιφνιδιασμός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, σε όλες τις πτυχές του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος και η δράση ΜΚΟ και εθελοντών είναι μια πολύ σημαντική  παράμετρος» τόνισε.

Σημειώνεται ότι  το συντονιστικό όργανο θα δώσει πρώτη προτεραιότητα στην καταγραφή των γιατρών μελών των ΜΚΟ και θα ακολουθήσει η καταγραφή των ανεξάρτητων γιατρών – εθελοντών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό τους.

ΔΕΙΤΕ την  απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την σύσταση του συντονιστικού οργάνου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

2 σχόλια

 • Θεατής αλλά όχι απαθής ( ΘΑΟΧΙΣ
  Θεατής αλλά όχι απαθής ( ΘΑΟΧΙΣ Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016 17:11 Απάντησε

  Καλλιο αργά παρά ποτέ.
  Σ'ενα οργανωμένο κράτος αυτά γίνονται πριν ερθουν οι ΜΚΟ.

 • Πολιτης
  Πολιτης Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016 10:44 Απάντησε

  Μπράβο στον περιφερειάρχη!

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή