«Να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά το νησί», επαναλαμβάνει ο κ. Στέφανος Δράκος

Μάρτιος 03, 2015
jumbo-banner

από την Παστίδα, ενώ τονίζει ότι πολιτικοί και πολίτες θα πρέπει να συνεργάζονται

Στην κατεπεγείγουσα ανάγκη σύνταξης αντιπλημμυρικων μελετών, που θα στοχεύουν στην προστασία δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, που πλήττονται κατ΄επανάληψη, ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, αναφέρθηκε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, συμμετέχοντας στη συνέλευση της Παστίδας. Ο Δρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, κατέστησε σαφές ότι - κατ΄εξαιρέση των περικοπών που αποφασίστηκαν από τη νέα δημοτική αρχή - θα πρέπει να συνταχθούν οι αναγκαίες αντιπλημμυρικές μελέτες, τουλάχιστον για τις περιοχές που έχουν δραματικά πληγεί και μπορεί ξανά να τεθούν σε κίνδυνο, όπως είναι η Παστίδα.
drakos
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πολίτευτης της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, επανέλαβε ότι εδώ και μήνες έχει καταθέσει πρόταση σύνταξης χάρτη επικινδυνότητας για τη Ρόδο, βάσει του οποίου θα αξιολογηθεί και θα ιεραρχηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων που πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν από τους αρμοδίους.

«Θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η διαδικασία καταγραφής των αστοχιών που έχουν προκληθεί, είτε από τεχνητές παρεμβάσεις, είτε από φυσικές διαμορφώσεις γεωμορφολογίας, ώστε να γίνει βαθμονόμηση των περιοχών που παρουσιάζουν τέτοιου είδους καταστάσεις, για να συνταχθεί χάρτης επικινδυνότητας», είχε αναφέρει ο κ. Στέφανος Δράκος, προσθέτοντας ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθεί σταδιακά η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, δεδομένης της ύπαρξης κρίσιμης σημείων που με την πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανυπολόγιστες φυσικές καταστροφές.
drakos1
Το αίτημα του κ. Στέφανου Δράκου, προς τη δημοτική αρχή, επαναλήφθηκε, αφού διαπιστώθηκε ότι αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους αιρετούς και τους κατοίκους της Παστίδας, αλλά και γειτονικών περιοχών, όπως είναι η πολύπαθη Κρεμαστή.
«Το βασικότερο πρόβλημα, βάσει των τοποθετήσεών σας, είναι η διαχείριση του όγκου του νερού, εξαιτίας αυτού καταστρέφεται και η οδοποιία. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα και κατ’ εξαίρεση της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, να συνταχθούν αντιπλημμυρικές μελέτες και σταδιακά να υλοποιηθούν», επισήμανε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, απευθυνόμενος στους παριστάμενους στη συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της συνέλευσης στην Παστίδα, έγινε ακόμη σαφές ότι, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες διευθέτησης και καθαρισμού των ρεμάτων, αποκατάστασης της οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις), καθώς και να αντιμετωπιστεί η έλειψη φωτισμού στην Παστίδα, που ενέχει, σύμφωνα με τους κατοίκους, και κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας, που αποτιμάται ως ίδιατερα θετική, για την περαιτέρω συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικότερα των εκπροσώπων του λαού, με τους ίδιους τους πολίτες.

Στέφανος Δράκος
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot