«Η Ν.Δ. θα δώσει την εκλογική μάχη δυναμικά και συντεταγμένα»

Ιανουάριος 04, 2015
jumbo-banner

«Σε αυτές τις εκλογές, η Ν.Δ. προχωρά ενωμένη και συσπειρωμένη. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός θα μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του και θα μας δώσει την εντολή να συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της προόδου».

Αυτό υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στη “δ”, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς και συμπληρώνει πως η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές και θα δώσει τη μάχη δυναμικά και συντεταγμένα.

«Στις 25 Ιανουαρίου, οι Έλληνες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην σταθερότητα και στην περιπέτεια. Έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και πιστεύω ότι θα κρίνει σωστά.

Προσωπικά ελπίζω και εύχομαι, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να γίνει ουσιαστικός διάλογος με επιχειρήματα και προτάσεις και όχι φθηνό παζάρεμα με το μέλλον των Ελλήνων», δηλώνει ο κ. Γιάννης Παππάς.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ακόμα πως «η Ελλάδα έχει μπει σε σταθερά ανοδική πορεία, την οποία όλο και περισσότεροι σύντομα, θα τη νιώθουν.

«Φτάνει να μείνουμε μονοιασμένοι, στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Στον δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο που δεν γλιστράει πίσω στο χθες», δηλώνει ο κ. Παππάς.
Σε ερώτηση σχετικά με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιάννης Παππάς τονίζει:
«Οι εταίροι μας στην Ευρώπη αλλά και οι διεθνείς αγορές, έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθούν απειλές και μονομερείς κινήσεις που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας».

Η συνέντευξή του κ. Γιάννη Παππά, αναλυτικά:
Τελικά προκηρύχθηκαν εκλογές αφού δεν κατέστη δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Περιμένατε αυτή την εξέλιξη και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα;
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί συναίνεση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Κάποιοι όμως, έβαλαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τις εκλογές και θα δώσει τη μάχη δυναμικά και συντεταγμένα, όπως κάνει κάθε μέρα με τα προβλήματα του τόπου, τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Προσωπικά ελπίζω και εύχομαι, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να γίνει ουσιαστικός διάλογος με επιχειρήματα και προτάσεις και όχι φθηνό παζάρεμα με το μέλλον των Ελλήνων.

Θεωρείτε πως η Ν.Δ. θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη των εκλογών; Θα εκτιμηθεί τώρα την κρίσιμη ώρα το έργο που έχει γίνει και θα οδηγηθεί η χώρα σε ασφαλές λιμάνι;
Στις 25 Ιανουαρίου, οι Έλληνες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην σταθερότητα και στην περιπέτεια. Έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και πιστεύω ότι θα κρίνει σωστά. Για να μιλήσουμε όμως και για τα Δωδεκάνησα, σας θυμίζω ότι στην εκλογική αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών του 2012 η Νέα Δημοκρατία έλαβε το ιστορικά μεγάλο ποσοστό της τάξης του 32,8% εδραιώνοντας την θέση της στην περιοχή, η οποία μέχρι και πριν μερικά χρόνια εθεωρείτο προπύργιο του Πασόκ, ενώ και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία έλαβε 26,02%, επίσης υψηλό ποσοστό.
Σε αυτές τις εκλογές, η Ν.Δ. προχωρά ενωμένη και συσπειρωμένη. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός θα μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του και θα μας δώσει την εντολή να συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της προόδου.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που απειλούν την οικονομία της χώρας καθώς οι δανειστές έχουν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους και διεμήνυσαν πως δεν θα δεχτούν πειραματισμούς;
Προσωπικά, με ανησυχούν ιδιαίτερα οι αντιδράσεις των αγορών και ειδικότερα οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στον κλάδο του τουρισμού, που αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας. Σε λίγο καιρό ξεκινάει η τουριστική περίοδος του 2015 και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κλείνει το 70% των τουριστικών συμβολαίων. Ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια που συνεπάγεται και οικονομικές αναταράξεις μπορεί να “τραυματίσει” τον κλάδο σε μια χρονιά που περιμένουμε πολλά. Οι εταίροι μας στην Ευρώπη αλλά και οι διεθνείς αγορές, έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθούν απειλές και μονομερείς κινήσεις που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του, επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την μεγαλύτερη σταθερά της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης με ανησυχεί η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και οι συμφωνίες για μεγάλες επιχειρηματικές επενδύσεις, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προμηνύσει ότι θα παγώσει και θα επανεξετάσει. Δηλαδή ο κ. Τσίπρας προτιμάει να μείνει η περιοχή του Αφάντου της Ρόδου αναξιοποίητη και εκβιάζει τους επιχειρηματίες για την επένδυση;
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασυρθούν από λαϊκισμούς.

Με ποιο τρόπο θα πορευτεί η ΝΔ αν γίνει εκ νέου κυβέρνηση καθώς τα δύσκολα έχουν περάσει και οι πολίτες περιμένουν μέτρα ανακούφισης; Τι θα γίνει με όσους βρέθηκαν στο στόχαστρο των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν;
Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 δόθηκε κατά προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες που χτυπήθηκαν από την κρίση, πιο συγκεκριμένα σε μέτρα στήριξης των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι από τώρα και στο εξής θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.
H πατρίδα μας έχει μπει σε σταθερά ανοδική πορεία, την οποία όλο και περισσότεροι σύντομα, θα τη νιώθουν προσωπικά, φτάνει να μείνουμε μονιασμένοι, στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Στον δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο που δεν γλιστράει πίσω στο χθες.

Θα είστε υποψήφιος βουλευτής και ποιοι είναι οι στόχοι σας για τα Δωδεκάνησα καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα που σοβούν;
Τα προβλήματα της Δωδεκανήσου είναι πολλά και χρονίζοντα. Είδαμε ότι οι προηγούμενες τοπικές αρχές περιορίστηκαν απλώς σε διαχείριση της καθημερινότητας και των προβλημάτων, χωρίς να επιλέγουν τις τελικές και ουσιαστικές λύσεις. Έχω δηλώσει ότι είμαι και θα είμαι πάντα παρών για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αλλά και για να προχωρήσουμε μπροστά με όραμα και γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου.

Πώς σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις και τι θα πράξει η ΝΔ αν πλειοψηφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο συνεργασίας με το συγκεκριμένο κόμμα;
Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μια μέτρηση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ο πολιτικός χρόνος μετράται εντελώς διαφορετικά, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με εκλογές. Όσο για συνεργασίες, θα το δούμε όταν θα είναι η ώρα.

Τι έμεινε τελικά από τις καταγγελίες περί δωροδοκιών από τους ΑΝΕΛ; Θεωρείτε πως οι πολίτες επηρεάζονται από αυτά; Εκτιμάτε πως ο κόσμος ήθελε πραγματικά να γίνουν εκλογές;

Ο κόσμος έχει καταλάβει πια τι σημαίνουν όλα αυτά. Όπως προανέφερα, κάποιοι επέλεξαν τις καταγγελίες, τον διασυρμό και την πόλωση για να ρίξουν την κυβέρνηση και να σύρουν την χώρα σε περιπέτεια. Κατά την άποψή μου, ο λαός καταλαβαίνει ποιος τον κοροϊδεύει, ποιος του λέει την αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι και ποιος λαϊκίζει με μοναδικό σκοπό την αλίευση ψήφων για ίδιον όφελος. Και είμαι σίγουρος ότι θα το δείξει στην κάλπη.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot