«Ανοίγματα» της Περιφέρειας σε Σαουδική Αραβία και Ιράν για την προσέλκυση τουριστών

Απρίλιος 03, 2015
jumbo-banner

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για την προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, αποτελεί η έναρξη απευθείας πτήσεων από την Aegean Airlines από και προς το Ριάντ από το καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε η αντ/ρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, πρόκειται για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού η Tourism Today Events και η Mideast Travel με σκοπό την δυναμική διείσδυση της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις και με στελέχη της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

«Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι δήμων και περιφερειών από όλη την Ελλάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που στηρίζεται και από το υπουργείο Τουρισμού. Στόχος μας είναι να έχουμε και εμείς απευθείας πτήσεις από τη Σαουδική Αραβία. Πρέπει, όμως, πρώτα να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις θεωρήσεις εισόδου», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.
Σε ερώτηση αν χορηγούνται εύκολα βίζες σε τουρίστες από τη Σαουδική Αραβία, η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Χορηγούνται θεωρήσεις εισόδου στους επισκέπτες που έρχονται από τη Σαουδική Αραβία. Οι διαδικασίες όμως είναι δύσκολες».
Όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, οι τουριστικές αγορές της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν μπορούν να δώσουν στη Ρόδο και στα άλλα νησιά τουρίστες υψηλού επιπέδου.

«Θα πρέπει να υπάρχουν πτήσεις που θα μας συνδέουν με τις συγκεκριμένες αγορές. Έχουν ξεκινήσει ήδη δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα με το Ιράν. Ξενοδόχοι του νησιού μας προβλήθηκαν στη συγκεκριμένη αγορά και περιμένουν τα αποτελέσματα», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα υλοποιηθεί δράση για την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο Ιράν.
«Σε συνεργασία με την Κρήτη θα υλοποιήσουμε δράση για την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο Ιράν. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν, η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε:
«Δεν θα είναι κακή η φετινή σεζόν. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν πως οι αφίξεις από τις αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας θα συμβάλουν ώστε να καλυφθεί το μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί από τη Ρωσία».

Σχετικά με τον κίνδυνο να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ, η κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου δήλωσε:
«Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό. Η αντίδραση του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου ήταν ακαριαία και αποτελεσματική. Στην κοινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και της ΠΕΔ φάνηκε πως οι νησιώτες παλεύουν ενωμένοι. Αν αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ ο τουρισμός θα πάει πίσω. Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και τα ξενοδοχεία γιατί τα συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί».

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot