Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τους κατοίκους της Λάμπης για το θέμα του Κάπτεν-Ηλίας

Μάιος 27, 2015
jumbo-banner

Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης συναντήθηκε στο Δημαρχείο με αντιπροσωπεία κατοίκων από την περιοχή της Λάμπης, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Κάπτεν-Ηλίας αλλά και για την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από δύο μέρες.

Ο Δήμαρχος Κω επισήμανε ότι συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία των κατοίκων για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη διαμονή προσφύγων και μεταναστών σε ένα ακατάλληλο χώρο, κάτι που είχε επισημάνει και από την πρώτη στιγμή.

Σε δήλωση του ο Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:
‘’ Το πρόβλημα με το Κάπτεν-Ηλίας άλλοι το δημιούργησαν και οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η προχθεσινή πυρκαγιά είναι το πρώτο σήμα κινδύνου.
Προσωπικά δέχθηκα χυδαίες και συκοφαντικές επιθέσεις επειδή είχα διαφορετική άποψη και την τεκμηρίωσα με επιχειρήματα.
Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τις αποφάσεις που πήρε στις 14 Απριλίου στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό.

Το πρώτο μέτρο που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση αναφέρει αυτολεξεί : ‘’ Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μεταφορά των νεοεισελθόντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες’’.
Αυτό το μέτρο που αποφάσισε ή ίδια η κυβέρνηση, οφείλει και να το εφαρμόσει.
Από την πρώτη στιγμή εκφραστήκαμε θετικά για το συγκεκριμένο μέτρο και ήμουν ο πρώτος που το είχα θέσει.
Στα νησιά δεν υπάρχουν ούτε μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές προσωρινής φιλοξενίας ενώ δεν επαρκεί το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ για να ολοκληρώνει ταχύτατα τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σε οργανωμένα κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην οποία θα υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας αλλά και υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες. Γιατί ούτε αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να παρασχεθούν στα νησιά του Αιγαίου.
Οι θέσεις της δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών είναι σταθερές, δεν μεταβάλλονται.
Έχουν κατατεθεί δημόσια και κρίνονται από τους πολίτες της Κω.
Όπως κρίνονται όλοι.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot