ΟΡΑΜΑ: βαπτίζουν ως δικά τους έργα αυτά που οι ίδιοι δεν ψήφισαν για την υλοποίηση τους

Οκτώβριος 28, 2014
jumbo-banner

Πλατεία Πλατάνου. Στην τελική ευθεία ακόμα ένα έργο που σχεδίασε, ενέταξε στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Με χαρά βλέπουμε ότι μπήκε στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση ενός ακόμα πολύ φιλόδοξου σχεδίου που το Όραμα ως Δημοτική Αρχή ενέταξε το 2012 σε χρηματοδότηση και ξεκίνησε το Μάιο του 2013.

Με λύπη και οργή βλέπουμε όμως, να επανέρχονται θριαμβευτικά οι μέθοδοι που χαρακτήριζαν επικοινωνιακά την πρώτη θητεία Κυρίτση (2007-2010), με στόχο προφανώς να ανατραπεί η αρνητική εικόνα που πολύ νωρίς η Κωακή κοινωνία έχει σχηματίσει για την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Έκπληκτοι βλέπουμε τα γνωστά δημοσιογραφικά τους φερέφωνα να βαπτίζουν ως δικά τους έργα αυτά που όχι μόνο ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ και ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ για να υλοποιηθούν, αλλά που με κάθε τρόπο ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ ως αντιπολίτευση.

Έχουν το θράσος να βαπτίζουν ως δικό τους έργο την επικείμενη έναρξη εργασιών στην πλατεία πλατάνου, όταν αυτό αποτελεί μέρος των ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων που μελέτησε, ενέταξε στο ΕΣΠΑ και υλοποίησε η παράταξη του Οράματος τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια.

Πρόκειται για τη μελέτη «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Α φάση - βελτιωτικές παρεμβάσεις και επέκταση ευρύτερου δικτύου ποδηλατοκίνησης στο ιστορικό κέντρο πόλεως Κω και ειδικότερα στις οδούς Ιπποκράτους, Βασιλέως Παύλου, Πεισάνδρου, Καβακοπούλου, Μετσόβου καθώς και στην πλατεία Πλατάνου» προϋπολογισμού 1.7 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι γνωστό ότι οι εργασίες στην ευρύτερη περιοχή του ΚΤΕΛ όπου βρίσκονται και οι οδοί Καβακοπούλου, Μετσόβου, Πεισάνδρου, έχουν ολοκληρωθεί, και το έργο ήδη έχει παραδοθεί στους συμπολίτες μας.

Στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου του 2014 διεκόπησαν οι εργασίες στις οδούς Ιπποκράτους και Βασιλέως Παύλου καθώς και στην πλατεία Πλατάνου, πάντα κατόπιν συνεννόησης με τους επιχειρηματίες των περιοχών αυτών, για να μην υποστούν οικονομική ζημία.

Ως νέα ημερομηνία επανέναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών είχε από τότε ορισθεί το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου που συμπίπτει με το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν και αναμένουμε την άμεση έναρξη των εργασιών ώστε να μην κινδυνεύσει η χρηματοδότηση που εμείς έχουμε εξασφαλίσει.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα έχουν το θράσος να κάνουν το ίδιο, βαπτίζοντας ως δικά τους, τα υπόλοιπα έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και συμβασιοποιημένα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που αφορούν τις Δημοτικές Κοινότητες Αντιμάχειας, Ασφενδιού, Καρδάμαινας, Κεφάλου και Πυλίου.

Τα έργα αυτά είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ζιάς, η ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου Μαστιχαρίου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Καρδάμαινας, η αναδιαρρύθμιση του πολιτιστικού κέντρου Κεφάλου, η ανάπλαση της πλατείας Τσιγκούρας Κεφάλου και η κατασκευή οργανωμένου χώρου στάθμευσης και παιδικής χαράς στο Πυλί, με συνολικό προϋπολογισμό όλων αυτών κοντά στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά επειδή είχαν να κάνουν με εργασίες σε ευαίσθητες τουριστικά περιοχές, διακόψαμε ή δεν αρχίσαμε, μεταθέτοντας την έναρξη τους, για το τέλος Οκτωβρίου.

Η νέα Δημοτική αρχή αν θέλει και αν μπορεί να παρουσιάσει δικό της έργο έχει μπροστά της για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πέντε(5) ολόκληρα χρόνια.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot