Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων
jumbo-banner

«Φτιάχνεται κανονισμός λειτουργίας καινούργιος, πληρέστατος, που αφορά σε όλες τις λειτουργίες για τους κοινόχρηστους χώρους. Θα γίνει εξαντλητική διαβούλευση όλο τον χειμώνα και θα ισχύσει από το επόμενο καλοκαίρι»

«Η μόνη εμπλοκή του δήμου στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, είναι ο ορισμός δύο επιβλεπόντων μηχανικών. Ακόμα όμως και εάν ο δήμος δεν τους ορίσει, θα το κάνει η περιφέρεια ή ακόμα και το υπουργείο»

Αρκετές ειδήσεις βγήκαν από τη συνέντευξη του αντιδημάρχου τεχνικών έργων και καθημερινότητας Δαυίδ Γερασκλή στον «Σ», με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας για το Μαστιχάρι. Το πρώτο θέμα, αφορά στα οριστικά Πρωτόκολλα Κατεδάφισης για αυθαίρετες κατασκευές σε περιοχές εντός ζώνης αιγιαλού και παραλίας, τα οποία εκδόθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Ποιος είναι ο ρόλος του δήμου; Θα ορίσει επιβλέποντες μηχανικούς όπως έχει ζητήσει η Αποκεντρωμένη;

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει κάνει ένα έγγραφο προς το υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση 89.000 ευρώ για να προχωρήσει στο έργο της κατεδάφισης. Η μόνη εμπλοκή του δήμου σε αυτή τη διαδικασία, είναι να ορίσει δύο μηχανικούς ως επιβλέποντες του έργου και αυτό θα κάνει όταν έρθει η ώρα, αφού είναι αρμοδιότητά του. Ακόμα όμως και εάν ο δήμος δεν ορίσει τους μηχανικούς, θα ορίσει η περιφέρεια ή ακόμα και το υπουργείο» απάντησε, εξηγώντας πως, «το θέμα των επιβλεπόντων μηχανικών, είναι δευτερευούσης σημασίας στην όλη διαδικασία. Εάν η Αποκεντρωμένη εξασφαλίσει τα χρήματα, τα αυθαίρετα θα πέσουν εν ριπή οφθαλμού».

Πότε θα ελεγχθούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν βρίσκονται σε χώρους της Κτηματικής Υπηρεσίας αλλά σε χώρους που ανήκουν στον δήμο; ρωτήσαμε.

«Ξεκινήσαμε τηνΤετάρτη από Μαστιχάρι – Καρδάμαινα και μετά θα πάμε σε Ζια, Τιγκάκι, Μαρμάρι, πόλη της Κω, όπου δηλαδή, έχουμε κοινόχρηστους χώρους. Αυτό που κάνουμε αφορά στην διαδικασία παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων. Βγάζουμε τα τοπογραφικά με το τι δικαιούται ο καθένας, προκειμένου αυτά τα στοιχεία να μπουν στις αποφάσεις παραχώρησης. Σύμφωνα με την διαδικασία, στις 15 Μαΐου τελειώνει η προθεσμία να ζητήσει κάποιος κοινόχρηστο χώρο. Μέχρι τότε θα έχουμε βγάλει τις αποφάσεις για το τι παραχωρείται με βάση τον ισχύοντα κανονισμό. Από εκεί και πέρα, θα γίνονται έλεγχοι από τον δήμο και όποιος κάνει εκτός του κανονισμού κατάληψη, θα υφίσταται τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό συνέπειες», μας απάντησε.

Θέσαμε στον κ. Γερασκλή και το αίτημα των επιχειρηματιών που αφορά στην περιβόητη ισονομία, η οποία – όπως μας είπαν οι ίδιοι - είναι ζητούμενο από την εποχή των Κοινοτήτων!!! «Φτιάχνεται κανονισμός λειτουργίας καινούργιος, πληρέστατος, που αφορά σε όλες τις λειτουργίες για τους κοινόχρηστους χώρους. Θα γίνει εξαντλητική διαβούλευση όλο τον χειμώνα, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε δεν προλαβαίνουμε για φέτος, και θα ισχύσει από το επόμενο καλοκαίρι» απάντησε, σημειώνοντας πως, φέτος θα ισχύσει ο εν ενεργεία κανονισμός ο οποίος λ.χ. προβλέπει 2,5 μέτρα ελεύθερο χώρο σε πεζόδρομους και όπου είναι μικρότερος, ο ελεύθερος χώρος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50%.

Σχετικά με τις παραλίες, θεωρεί δεδομένο ότι, η Κτηματική Υπηρεσία θα εφαρμόσει αυστηρά τους κανόνες που προβλέπει η ΚΥΑ. «Εμείς έχουμε ήδη στείλει το σχέδιο της διακήρυξης για τις δημοπρασίες και περιμένουμε τις αποφάσεις της Υπηρεσίας, η οποία έχει πλέον καθοριστικό ρόλο. Όπως και να έχει όμως, μέχρι 31 Μαΐου πρέπει όλα να έχουν ολοκληρωθεί» μας είπε, ενημερώνοντάς μας παράλληλα ότι, η διαδικασία του ελέγχουν τήρησης των προβλεπομένων, φέτος είναι διαφορετική. Τα πρόστιμα, όπου δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα, τα επιβάλλει η Κτηματική, μετά από σχετική ενημέρωση του δήμου. Δηλαδή, ο δήμος θα ελέγχει, η Κτηματική θα επιβάλλει τις κυρώσεις.

Τέλος, ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο τι θα γίνει με το παράνομο κτίσμα του δήμου στο Μαστιχάρι, το οποίο βρίσκεται εντός του αιγιαλού και έχει επίσης παρανόμως ηλεκτροδοτηθεί. «Αυτό ανεγέρθη στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης του Μαστιχαριού και είναι δημοτικό ακίνητο» μας απάντησε.

Που σημαίνει, κατά την δική μας εκτίμηση, αφενός πως ουδείς μέχρι σήμερα είχε ασχοληθεί με αυτή την περίπτωση. Εάν καταγραφεί ως αυθαίρετο, θα κατεδαφιστεί μετά από καμιά 15αριά χρόνια… Ο λόγος πλέον στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία οφείλει να ελέγχει όχι μόνο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τους δήμους.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή