Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Μ. Πόγιας: Εκφράζω την βαθειά μου θλίψη και απογοήτευση, για την στάση Μυλωνά- Κυρίτση

Μ. Πόγιας: Εκφράζω την βαθειά μου θλίψη και απογοήτευση, για την στάση Μυλωνά- Κυρίτση
jumbo-banner

Αγαπητοί Συνδημότες, Με αφορμή τα διαδραματισθέντα στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω της 12ης Φεβρουαρίου 2015,

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Εκφράζω την βαθειά μου θλίψη, και απογοήτευση, για την στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, και του Δημάρχου ΚΩ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, με αφορμή όσα διαδραματίσθηκαν στην συνεδρίαση της 12ης/02/15.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητέ φίλε και συναγωνιστή Νίκο΄ Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου, ότι θα μπορούσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να αρνηθεί να βάλει ο ίδιος σαν θέμα εκτός Η.Δ. προς συζήτηση, η έστω προς ψήφιση για ένταξη σ΄ αυτήν στο Δημοτικό Συμβούλιο , το θέμα της ανάπλασης της πλατείας της Ζιάς. Μετά από αίτημα δικό μου, εκ μέρους επιχειρηματιών της περιοχής, αμέσως μετά την θετική έκβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Κος Σπυρίδων Μωρακέας , για το έργο. Την αναγκαιότητα αυτής της συζήτησης έπρεπε χωρίς συζήτηση να υιοθετήσεις, γιατί συν τοις άλλοις ήσουν αρκετά ενημερωμένος για το θέμα από εμάς. Μετά την απόφαση αυτή, απότι καταλαβαίνεις, δημιουργούνται «αξεπέραστα» εμπόδια στην εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου, αλλά και πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Τόσο σήμερα που μιλάμε, αλλά κυρίως στο μέλλον,και την επόμενη τουριστική περίοδο, που οσονούπω είναι επί θύραις.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, παλιέ γνώριμε φίλε και ‘’ συναγωνιστή ‘’, Ποτέ στην πολιτική μου πορεία, και απ’ ότι γνωρίζεις αυτή είναι αρκετά μακρά, αριθμεί μερικές δεκαετίες, δεν άκουσα ούτε από τον χειρότερο μου αντίπαλο, τις εκφράσεις Κε Πόγια μη μιλάτε, απαγορεύετε να μιλάτε.΄Ηλπιζα βέβαια, πως κάποιος-α Δημοτικός Σύμβουλος, η έστω ο Δήμαρχος, θα έδειχνε κάποια σχετική ευαισθησία, και θα επιχειρούσε να βάλει τα πράγματα σε άλλη ρότα. Αλλά δυστυχώς, εκτός της αγαπητής φίλης Κας Ιωάννας Ρούφα που το αποπειράθηκε και προς τιμή της , που τέτοια τύχη. Όπως καταλαβαίνεις, αυτές οι εκφράσεις δημιουργούν άσχημους συνειρμούς. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι, θα εισαγάγεις νέα ήθη στην πολιτική μας ζωή. Κύριε Μυλωνά, δεν ξεφύγατε από την πεπατημένη όπως λέει ο λαός μας, μόλις καβαλήσατε, ξεχάσατε τις υποσχέσεις σας. Και ένα τελευταίο. Αν νομίζεται ότι, υπάρχει ανάγκη « εμείς λέμε ναι», επείγουσας συζήτησης για το θέμα, δεν έχετε παρά να καθορίσετε άμεσα σχετική συνεδρίαση του Δ.Συμβουλίου, και να μας καλέσετε αναπτύξομε τις απόψεις μας.

Κύριε Δήμαρχε, ‘Οσο και αν προσπαθείτε «να βγείτε λάδι» κατά το κοινώς λεγόμενο, σας διαψεύδουν τα γεγονότα. Είναι αλήθεια ότι, η μελέτη συντάχθηκε ερήμην των πολιτών , χωρίς να πάρει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, χωρίς να επιλύσει σχεδόν κανένα. ¨π.χ. « συγκοινωνιακό, βατότητα, αισθητική του τοπίου» και άλλα. Πέρασε βέβαια από το Δημοτικό Συμβούλιο, και εσείς πρέπει να απολογηθείτε για όσα τότε δεν κάνατε όντας μείζον αντιπολίτευση. Μην προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και εμάς τους υποψήφιους με την παράταξη Ό ρ α μ α. Οι οποίοι δήθεν δεν κάναμε όσα έπρεπε για να ξεπερασθούν τα προβλήματα. Δεν πείθετε κανένα, γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι, όλοι κάτοικοι και επιχειρηματίες , και εμείς μαζί, κινητοποιηθήκαμε έγκαιρα, και πράξαμε ότι έπρεπε για το πρόβλημα όπως και όσο μπορούσαμε.

Κύριε Δήμαρχε, Δεν μπορείτε να αποφύγετε το πικρό ποτήρι. Θα το πιείτε όλο μέχρι το τέλος. Η εκτέλεση του έργου και η εφαρμογή της μελέτης, γίνετε από σας. Με πλήρη γνώση των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο από την μελέτη, όσο και από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, και των απαιτήσεων του Κου Μωρακέα. Ρωτήστε γι΄αυτό έναν από τους τρείς Αντιδημάρχους, που ήταν παρόντες στην τελευταία διαβούλευση πριν την έναρξη του έργου στην Ζιά. Κάτι θα έχουν να σας πουν σχετικά. Και κάτι τελευταίο. Την επόμενη φορά που κάποιος από εμάς θα θελήσει να είναι υποψήφιος, μείνετε ήσυχος, θα ζητήσει την άδεια σας.

Κως 13/02/15

Μιχάλης Πόγιας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή