Επιχείρηση "σκούπα" του Δήμου Κω τις πρωινές ώρες: "Άστραψαν" τα πάρκα! (φωτό)

Ιούλιος 24, 2015
jumbo-banner

Μετά από συντονισμένες κινήσεις που έγιναν τις πρώτες πρωϊνές ώρες από το Δήμο της Κω και με πρωτοβουλίες του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, τη Δημοτική Αστυνομία, την Yπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας και εταιρείας security καθάρισαν τα δημοτικά πάρκα.

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών-προσφύγων, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στα δημοτικά πάρκα (λιμάνι, οδός Αμερικής, Παρκάκι Μητρόπολης), με αποτέλεσμα να είμαστε μάρτυρες δυσάρεστων και άσχημων εικόνων στο νησί μας, όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα, στρώματα, σκουπίδια, σκηνές, ρούχα απλωμένα παντού, χαρτόκουτα είχαν καλύψει την πρασινάδα των πάρκων αλλάζοντας την όμορφη εικόνα που μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει..!!

Βέβαια, η αθρόα προσέλευση των μεταναστών-προσφύγων το τελευταίο διάστημα δημιουργεί σοβαρό θέμα στέγασης αυτών των ανθρώπων για τις ημέρες παραμονής τους στο νησί, μέχρι να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να μετακινηθούν στον προοορισμό τους. Ο Δήμαρχος Κω προ ημερών απέστειλε και επιστολή στον υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση για το σοβαρό αυτό θέμα, αφού στην πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί είχε διαβεβαιώσει ότι θα αναχωρούν άμεσα από το νησί μας..! Ωστόσο, η δημοτική αρχή ενήργησε άμεσα και γι αυτό προχώρησε στην απομάκρυνση τους από τα πάρκα και την επαναφορά των συνθηκών υγιεινής στα κεντρικά σημεία της πόλης.

Στα πάρκα έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές ταινίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε θα φυλάσσονται από εταιρείες security.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot