Εγκρίθηκε η υλοποίηση δύο έργων του Δήμου Κω και του ΔΟΠΑΒΣ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LEADER

Σεπτέμβριος 02, 2015
jumbo-banner

Δύο νέα έργα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο νησί της Κω με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER, συνολικού προϋπολογισμού 83.466,59 €.

Το πρώτο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού ανάδειξης φυσικού πλούτου περιοχών Δήμου Κω» και προϋπολογισμό 49.986,91 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Κω και αφορά την ανάδειξη επτά μονοπατιών στις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου και Ηρακλειδών με ιδιαίτερο αρχαιολογικό, γεωλογικό, θρησκευτικό ενδιαφέρον ή μονοπατιών που αναδεικνύουν παραδοσιακούς οικισμούς.
Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, κατευθυντήριες πινακίδες και εγκατάσταση εξοπλισμού σε σημεία θέασης (παγκάκια, κιόσκια).
Με τον τρόπο αυτό θα συστηματοποιηθεί η σήμανσή των επιλεγμένων μονοπατιών βοηθώντας το πλήθος των συμπατριωτών μας να ανακαλύψουν περιοχές έως πριν άγνωστες και να κάνουν διαδρομές που αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας.

Παράλληλα ενισχύεται ο περιπατητικός τουρισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Το δεύτερο έργο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού κέντρων φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας και βιβλιοθηκών Δήμου Κω» και προϋπολογισμό 33.479,68 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) θα υλοποιηθεί από τον ΔΟΠΑΒΣ και αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικού κυρίως εξοπλισμού για τη βιβλιοθήκη Πυλίου και τους παιδικούς σταθμούς των κοινοτήτων Πυλίου, Καρδάμαινας, Αντιμάχειας και Κεφάλου.

Με την προμήθεια αυτή αναβαθμίζονται σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες των χρηστών της βιβλιοθήκης. Παράλληλα καλύπτονται ανάγκες αναβάθμισης του πάγιου εξοπλισμού των παιδικών σταθμών και ενισχύονται με σύγχρονα μηχανήματα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακά), ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό την πάγια προτεραιότητα της δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Η θετική αυτή εξέλιξη προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση (με ημερομηνία 31-8-2015) της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε. (ΑΝΔΩ) που χειρίζεται το πρόγραμμα LEADER.

Το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο τα στελέχη του Δήμου όσο και του ΔΟΠΑΒΣ θα ασχοληθούν ενεργά με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού που περιλαμβάνεται στα προαναφερόμενα έργα.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot