Δήμος Κω: ‘’Συνεχίζεται και επιταχύνεται το έργο της περιμετρικής οδού που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης’’

Οκτώβριος 27, 2015
jumbo-banner

Ένα έργο που η μελέτη και η κατασκευή του ξεκίνησε την πρώτη τετραετία Κυρίτση, η κατασκευή της περιμετρικής οδού που θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πόλη της Κω, ξαναβρίσκει το δρόμο του.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση με τη διάνοιξη οδών στο οικοδομικά τετράγωνα 359,360 και 378 έως 385 στην περιοχή Αμπάβρη, που στηρίζονταν σε μελέτη του 2008.
Με το έργο της διάνοιξης οδού 330 μ. έγιναν παράλληλα χωματουργικές εργασίες, δημιουργία δικτύων ομβρίων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, οδοστρωσία και ασφαλτικές εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση για την κατασκευή της δεύτερης φάσης της περιμετρικής οδού είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2010 αλλά η αποπεράτωση του δεν ολοκληρώθηκε στους προβλεπόμενους χρόνους αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή ποτέ δεν πίστεψε στο έργο της περιμετρικής οδού. Το έργο επιταχύνθηκε και ολοκληρώθηκε από τη νέα δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης έδωσε ήδη εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κω να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν σύντομα τη μελέτη κατασκευής του τρίτου τμήματος της περιμετρικής οδού.

Ο κ. Κυρίτσης σε δήλωση του, τονίζει:

‘’ Το έργο της περιμετρικής οδού αλλάζει την εικόνα της πόλης της Κω.
Είναι ένα έργο πνοής, το νήμα του οποίου ξαναπιάνουμε για να το ολοκληρώσουμε στο τέλος της θητείας μας και να το παραδώσουμε στους πολίτες.
Άμεσα θα ολοκληρωθεί και η μελέτη της τρίτης φάσης για να ξεκινήσει στη συνέχεια η διάνοιξη.
Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.
Η δημοτική αρχή δουλεύει μεθοδικά και με σχέδιο.’’

perimetrikh

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot