×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Δήμος Κω: Εγκατάσταση Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στo ΧΥΤΑ

Φεβρουάριος 04, 2014 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού και η επιλογή μεταξύ των ενδιαφερόμενων εταιρειών της περιβαλλοντικής εταιρείας αξιοποίησης και ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων για την εγκατάσταση στην περιοχή του ΧΥΤΑ του κινητού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ (600.000,00)  και απασχόλησης ενός επιστήμονα και δέκα υπαλλήλων, όλων ντόπιων.

Με αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την συνεργασία του Δήμου της Κω με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α) στην οποία συμμετέχουν το σύνολο σχεδόν των μεγαλύτερων επιχειρήσεων παραγωγής και πώλησης προϊόντων οι οποίες είναι υπόχρεοι για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας των προϊόντων τους.
 
Για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης και όλου του νησιού της Κω δημιουργούνται και λειτουργούν από τον Μάιο δύο νέες γραμμές αποκομιδής καθαρών υλικών της γραμμής αποκομιδής και ανακύκλωσης του γυαλιού και της γραμμής αποκομιδής και ανακύκλωσης των χαρτιών, του πλαστικού και του αλουμίνιου στον μπλε κάδο.

Τα υλικά αυτά θα διαχωρίζονται στο Κέντρο Διαλογής στον ΧΥΤΑ και θα αποστέλλονται με ευθύνη της Εταιρείας του ΚΔΑΥ και χρηματοδότηση της ΕΕΑΑ στις βιομηχανίες ανακύκλωσης.
Αυτή την περίοδο η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε συνεργασία με την Δημοτική Τηλεόραση προετοιμάζουν την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους στην οποία οικονομικά θα συμμετέχει και η εταιρεία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Με την εφαρμογή των δύο καθαρών γραμμών ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας, η Κως μπαίνει άμεσα στον χώρο των πράσινων Δήμων και στη δυνατότητα προώθησης του τοπικού σήματος ποιότητας στα ξενοδοχεία μας για την προστασία του περιβάλλοντος αφού παράλληλα αναπτύσσονται και οι δραστηριότητες ελέγχου της ποιότητας των νερών, των κολυμβητικών δεξαμενών και των υγρών αποβλήτων από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση των Χημικών.

Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Σταμάτης Πης και τα επιστημονικά στελέχη της αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση καθώς μέσα από τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες και εξαντλητικό διάλογο με τις εταιρείες των Αθηνών έφτασαν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στους επισκέπτες μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot