Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς κι έναν Έλληνα- Είχαν στήσει επιχείρηση με εξωλέμβιους κινητήρες στην Κω

Δεκέμβριος 09, 2015
jumbo-banner

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών και ενός ημεδαπού, προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και κλοπής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, βραδυνές ώρες την 05/12/2015, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω, διενήργησαν έλεγχο στο Θ/Γ σκάφος “DEYZI” σημαίας ΗΠΑ το οποίο ελλιμενίζονταν στην παραθαλάσσια περιοχή λιμένα “Μανδρακίου” όπου εντόπισαν δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες χωρίς να φέρουν τα νόμιμα παραστατικά, οι οποίοι και κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη σαν οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του Θ/Γ σκάφους για παράβαση του άρθρου 394 του Ποινικού Κώδικα, περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, σε αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερις (04) ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι δεν έφεραν τα νόμιμα παραστατικά και συνελήφθη ο 47χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της αποθήκης για παράβαση των άρθρων 372 και 394 του Ποινικού Κώδικα, περί κλοπής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Επιπροσθέτως,κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. όχημα τύπου βαν,με το οποίο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των κινητήρων στο προαναφερόμενο Θ/Φ σκάφος. Ανωτέρω κινητήρες φέρεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά και παράνομη είσοδο αλλοδαπών από την Τουρκία.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot