Σύλληψη 35 αλλοδαπών στην Κω

Οκτώβριος 14, 2015
jumbo-banner

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή και διάσωση παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή και διάσωση παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Κω – Εντοπισμός και διάσωση παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαέξι (16) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡ. ΛΟΥΡΟΣ” ν. Κω, πολυεστερικό σκάφος, ο κυβερνήτης του οποίου δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα ακινητοποίηση του σκάφους, την σύλληψη του χειριστή και την διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεννέα (19) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικών ακτών ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος με την ονομασία “T.GURKAN” (α.λ.σ.), με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων και του διακινητή τους.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή ανωτέρω αλλοδαπών καθώς και του διακινητή τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot