Πολυτελής θαλαμηγός ...αποβιβάζει λαθρομετανάστες στο λιμάνι της Κω

Σεπτέμβριος 09, 2014
jumbo-banner
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού διακινητή,της 44χρονης αλλοδαπής συνεργού του, καθώς και δέκα (10) παράνομων μεταναστών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη ν. Κω.
 
Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε για περιστατικό αποβίβασης παράνομων μεταναστών από θαλαμηγό σκάφος σε πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος, σε προβλήτα ν. Κω. Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
 
Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφού εντόπισε το Θ/Γ σκάφος με στοιχεία “VAGABOND1” σημαίας Λονδίνου, έξωθεν λιμένα Κω, προέβη στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού χειριστή του,της 44χρονης αλλοδαπής συνεργού του και των προαναφερομένων δέκα (10) μεταναστών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων, μεταφέροντάς τους στο λιμένα Κω.
 
Παράλληλα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω που μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Ε. όχημα τύπου τζιπ, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση των ανωτέρω μεταναστών.
 
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το Θ/Γ σκάφος, το πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των εξήντα τριών χιλιάδων και τετρακοσίων (63,400) ευρώ.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot