Εγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής κρατούμενου των φυλακών της Κω

Σεπτέμβριος 26, 2015
jumbo-banner

Με βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης, που υπέβαλε ένας κρατούμενος των φυλακών της Κω, που υπέστη μια απίστευτη ταλαιπωρία μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση διάθεσης, σε συγκατηγορούμενό του, μικροποσότητας ναρκωτικών.

Δυνάμει απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου (Κακουργημάτων) αποφασίστηκε συγκεκριμένα η αναστολή της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του για τις πράξεις της κατοχής και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών, ωσότου συλληφθεί ή εμφανισθεί και σε περίπτωση που συλληφθεί διετάχθη η προσωρινή του κράτηση.

Ειδικότερα, η σε βάρος του κατηγορία αφορά στη διάθεση προς συγκατηγορούμενο του 0,3 γραμμαρίων ηρωίνης την 19η Απριλίου 2005. Μετά την απολογία του κατά το στάδιο της ανακρίσεως και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση του φερόμενου κακουργήματος, του επεβλήθη ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της Κω.

Ανταποκρίθηκε πλήρως στους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί.
Εν τω μεταξύ μετακόμισε στην Ολλανδία, όπου και διαμένει με την οικογένειά του, και συγκεκριμένα το γιο και το εγγόνι του και την νέα του σύντροφο με τα τρία της παιδιά.
Η επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος για την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης θυροκολλήθηκε στο κατάστημα που εργαζόταν στα χρόνια που βρισκόταν στην Κω. Μάλιστα, η θυροκόλληση έγινε την 30η Μαρτίου 2009, σε χρόνο που το εν λόγω κατάστημα δεν λειτουργούσε.

Για το λόγο αυτό δεν ενημερώθηκε πριν το Δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης. Μόνο μετά από αρκετό καιρό ενημερώθηκε από τους συγκατηγορούμενούς του ότι η υπόθεση εκδικάστηκε και αθωώθηκαν.

Μάλιστα, η σύλληψή του δεν έγινε κατόπιν έρευνας και επιχείρησης των αστυνομικών οργάνων αλλά λόγω οικειοθελούς του παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα για τη διευθέτηση άλλης υπόθεσης του (παράβαση Κ.Ο.Κ.).

Συγκεκριμένα, πήγε στην Κω για να δει τη μητέρα του και τα αδέρφια του λόγω και ασθένειας της μητέρας του.
Στη διάρκεια της παραμονής του στην Κω μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κω για άλλη υπόθεση και εκεί κατόπιν ελέγχου στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι εκκρεμούσε η σύλληψή του. Συνελήφθη την 9η Σεπτεμβρίου 2015 και έκτοτε εκρατείτο στις Δικαστικές Φυλακές Κω.
Ως συνήγορός του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Πηγή:dimorkatiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot