Διάσωση λαθρομεταναστών στη Κω και το Αγαθονήσι

Σεπτέμβριος 02, 2014
jumbo-banner
Συνολικά 43 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν από θαλάσσιες περιοχές του Αγαθονησίου και της Κω, τις πρωινές ώρες από στελέχη του λιμενικού σώματος.
 
Πιο συγκεκριμένα  21 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, την οποία έσκισαν όταν έγιναν αντιληπτοί, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγαθονησίου.
 
Επίσης, άλλοι 23 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος, το οποίο εγκατέλειψαν και έπεσαν στη θάλασσα, περισυνελέγησαν σώοι από πλωτό του λιμενικού, πέντε ναυτικά μίλια από την Κω. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014»,   εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός επιβαινόντων και η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.  Στη συνέχεια, τρεις εκ των διασωθέντων διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, διότι έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ η πνευστή λέμβος κατασχέθηκε.   
 
 
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot