×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Αλβανός κατηγορείται για βιασμό Ολλανδής τουρίστριας στη Ρόδο

Ιούνιος 01, 2014
jumbo-banner

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί αύριο 34χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος συνομήλικης του Ολλανδέζας τουρίστριας πριν από έντεκα χρόνια.

Η υπόθεση αυτή είχε εξεταστεί τον Ιανουάριο του 2006 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο κατά πλειοψηφία απάλλαξε τον 34χρονο από τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η πρόταση του τότε Εισαγγελέα της έδρας κ. Γιώργου Οικονόμου ήταν «καταπέλτης», ζητώντας τη καταδίκη του 34χρονου Αλβανού κατά το κατηγορητήριο και χωρίς ελαφρυντικά, εντούτοις από ότι φάνηκε δεν πείστηκαν οι ένορκοι, οι οποίοι και ψήφισαν υπέρ της αθωότητας του (4 προς 3), πρόταση που τελικά και υπερίσχυσε.

Όμως στην απόφαση αυτή άσκησε έφεση ο εισαγγελέας Εφετών και έτσι η υπόθεση επανεξετάζεται από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και τη προσδιόρισε για αύριο Δευτέρα 2 Ιουνίου.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης πρωτόδικα, ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου 2006, μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθώς αρκετές ήταν οι φορές που η νεαρή αλλοδαπή ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ σε μία μάλιστα περίπτωση το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει την όλη διαδικασία.

Η ίδια στην κατάθεση της ενώπιον του δικαστηρίου, περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 5ης Αυγούστου 2003 στον Αρχάγγελο, όπου σύμφωνα με την – τότε- 26χρονη Ολλανδή, ο συνομήλικος της αλλοδαπός ασκώντας σωματική βία ήλθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της, τρεις φορές.

Αρχικά στις τουαλέτες σχολείου της περιοχής και στη συνέχεια άλλες δύο φορές στο διαμέρισμα του όπου και την οδήγησε με την ίδια μέθοδο, επισημαίνοντας το γεγονός ότι μέχρι τότε δεν είχε ξανά πριν ερωτικές σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο 26χρονος Αλβανός στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πράγματι είχε έρθει σε εξώγαμη συνουσία με την νεαρή τουρίστρια όμως όχι παρά τη θέλησή της, όπως η ίδια ισχυρίζονταν.

«Καταπέλτης» ήταν στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κατηγορούμενος βίασε με κτηνώδη τρόπο τη παθούσα», ενώ κατέρριψε ένα προς ένα τους ισχυρισμούς του 26χρονου Αλβανού, τονίζοντας ότι «η κατάθεση της αλλοδαπής ήταν τόσο λεπτομερής χωρίς αντιφάσεις και κενά, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για συγκροτημένο άτομο και προσωπικότητα, το οποίο φαίνεται ότι για πρώτη φορά είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή».

Ο κ. Οικονόμου καταλήγοντας, ζήτησε από το δικαστήριο τη καταδίκη του κατηγορουμένου κατά το κατηγορητήριο χωρίς ελαφρυντικά, πρόταση που όμως δεν υιοθετήθηκε τελικά από τους ενόρκους, οι οποίοι από ό,τι φάνηκε δεν πείστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία για την ενοχή του κατηγορουμένου, ο οποίος και τελικά κρίθηκε αθώος με τέσσερις ψήφους υπέρ (τόσοι ήταν οι ένορκοι) και τρεις κατά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η 26χρονη Ολλανδέζα ξέσπασε σε λυγμούς, μη μπορώντας να κατανοήσει το αποτέλεσμα τη δίκης.

Πηγή: Ροδιακή

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot