ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 92-85: Πάλεψε στη Μόσχα, αλλά...

Φεβρουάριος 13, 2016
jumbo-banner

Της... έβγαλε την ψυχή, αλλά τελικά έφυγε από τη Μόσχα με την ήττα. Ο Ολυμπιακός παρότι πάλεψε στα ίσια την ΤΣΣΚΑ έχασε με 92-85 ενώ στο φινάλε «έχασε» και την ευκαιρία να περιορίσει τη διαφορά του τελικού σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» που παρατάχθηκαν με απουσίες απέναντι στη ρωσική ομάδα δεν κατάφεραν να την κατεβάσουν από τους επιθετικούς της μέσους όρους και παρότι κι εκείνοι ανέβασαν τους δικούς τους αριθμούς στην επίθεση, έμοιαζε να τους λείπει... κάτι ώστε να φύγουν με τη νίκη από τη Μόσχα.

Η ΤΣΣΚΑ έγινε η πρώτη ομάδα που βάζει στον Ολυμπιακό πάνω από 90 πόντους, όμως και πάλι στο τέλος έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε. Επιπλέον οι Ρώσοι τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας 14 παραπάνω ελεύθερες βολές παίρνοντας συνολικά 27 πόντους από τη γραμμή του φάουλ!

Κι όμως η ελληνική ομάδα θα μπορούσε, ειδικά στο πρώτο μέρος, αν είχε περισσότερη συγκέντρωση και στις δύο πλευρές του παρκέ να έχει καλύτερη μοίρα. Είναι χαρακτηριστικό πως χάθηκαν ουσιαστικά τέσσερα λέι απ, ενώ στην άμυνα σε πολλές φάσεις οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πήγαιναν... ένα κλικ πιο αργά.

Εν πολλοίς ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» τις λιγότερες λύσεις που είχε σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ, ειδικά κοντά στο καλάθι, όπου ο Σφαιρόπουλος επιστράτευσε και πάλι χαμηλά σχήματα για να καλύψει τις αδυναμίες. Παράλληλα σε ένα ροτέισον μόλις εννέα παικτών δεν πήρε λύσεις στην επίθεση από όλους τους παίκτες του με το σκοράρισμα να είναι αποκλειστικά υπόθεση έξι παικτών.

Οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα κεφάλι στο σκορ συντηρώντας μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου μία διαφορά που έφτασε ακόμα και σε διψήφια επίπεδα (32-22 στο 15').

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του και με ένα 8-0 μέσα σε ένα δίλεπτο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (41-41) βάζοντας το παιχνίδι και πλάι στην αφετηρία του. Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Ολυμπιακό να πασχίζει να κατεβάζει τη διαφορά αλλά να μην βρίσκει λύσεις απέναντι στους παίκτες του Ιτούδη και ειδικά τον Μίλος Τεόντοσιτς που εκμεταλλεύτηκε κάθε πλεονέκτημα που είχε απέναντι στους προσωπικούς του αντιπάλους.

Στο 37' ο Σπανούλης με τρίποντο κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό (83-77) ενώ το φινάλε ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να... τρομάξει τους γηπεδούχους, όμως η επιλογή του να μην κάνει φάουλ στα 30'' και με το σκορ 89-84 έφερε το τρίποντο του Τεόντοσιτς στα 9'' που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-33, 66-61, 92-85

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (1), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 21 (3), Φριτζόν 3 (1), Νίκολς, Τζάκσον 3, Φρίλαντ 8, Βοροντσέβιτς 1, Χίγκινς 12 (2), Χριάπα 4, Κουρμπάνοφ 11, Χάινς 10.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 15, Παπαπέτρου, Σπανούλης 15 (1), Στρόμπερι 9 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 19 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 17 (3), Λοτζέσκι 10 (2).

sentragoal.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot