Το παιδί σπαρταρούσε μπροστά στα μάτια μου», λέει ο προπονητής του 18χρονου που πέθανε στο γήπεδο

Φεβρουάριος 02, 2015
jumbo-banner

Ο προπονητής Άρης Γιαννικάκης περιγράφει τις δραματικά λεπτά του αθλητή που έχασε τη ζωή του στο γήπεδο μπάσκετ της Ελευσίνας

Στη σκιά της απώλειας ενός νεαρού αθλητή το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια αγώνα της ΕΣΚΑΝΑ στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Δασκαλάκης» όλοι προσπαθούν σήμερα να συνειδητοποιήσουν την τραγική απώλεια του 18χρονου αθλητή καλαθοσφαίρισης Αναστάση Νάσση ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε τις αισθήσεις του, γύρισε και η γλώσσα του και παρά τις επιτόπου προσπάθειες που έγιναν από γιατρό δεν κατάφερε να ζήσει αφού άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Θριάσειο.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του οι οποίοι έχουν υποστεί σοκ καθώς είδαν το παιδί τους να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους αφού βρίσκονταν στις κερκίδες και παρακολουθούσαν τον αγώνα του πρωταθλήματος εφήβων ΟΚ Ελευσίνας στην οποία ανήκε ο Αναστάσης με τον Πήγασο Κορυδαλλού που διεξαγόταν στο κλειστό «Ανδρέας Δασκαλάκης» της Ελευσίνας.

Ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας περιγράφει σοκαρισμένος αποκλειστικά στο protothema.gr τη στιγμή που είδε το παιδί να πέφτει στα πρώτα μόλις λεπτά από την έναρξη του αγώνα κάτω στο χώμα και να χάνει τις αισθήσεις του:

«Το παιδί κατέρρευσε 8 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού χωρίς κάποιον προφανή λόγο. Την ώρα λοιπόν που επέστρεφε στην άμυνα μέσα στο γήπεδο ξαφνικά το βλέπω να χάνει τις αισθήσεις του και να πέφτει κάτω. Αμέσως σπεύδω στο σημείο τόσο εγώ ως προπονητής της αντίπαλης ομάδας όσο και γιατρός ο οποίος ήταν εκεί και είδαμε ότι το παιδί του είχε γυρίσει η γλώσσα και είχε χάσει τις; Αισθήσεις του. Πανικοβλήθηκα. Οι γονείς του που ήταν στην εξέδρα και παρακολουθούσαν τον αγώνα κατέβηκαν μέσα στο γήπεδο σε κατάσταση πανικού, φώναζε για βοήθεια.. Παιδί μου, παιδί μου… Σε πρώτη φάση προσπαθήσαμε και γυρίσαμε τη γλώσσα του στη σωστή θέση για να μπορεί να αναπνέει, το γυρίσαμε λίγο στο πλάι έβγαλε φλέματα. Στη συνέχεια απομακρύναμε τα παιδιά αλλά και τον κόσμο και καλέσαμε άμεσα το ασθενοφόρο για να προλάβει να έρθει και στη συνέχεια είδαμε ότι το παιδί είχε πολύ αδύναμο σφυγμό και η αναπνοή του υποχωρούσε του κάναμε τεχνητές αναπνοές μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά για να φτάσει, άργησε αρκετά, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Θριάσειο όπου και τελικά λίγη ώρα μετά εξέπνευσε. Από ότι ενημερωθήκαμε το παιδί είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο παρά το γεγονός ότι λειτουργούσε η καρδιά του. Ήταν με απλά λόγια εγκεφαλικά νεκρό. Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα δείξει το πόρισμα του ιατροδικαστή βέβαια για να μάθουμε τα ακριβώς συνέβη. Οι γονείς του πάντως από όσο θυμάμαι όταν τους ρωτήσαμε αν συνέβαινε τίποτα είπαν μέσα βέβαια στον πανικό τους ότι το παιδί δεν είχε τίποτα, δεν είχε παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα με την υγεία του, τι να πω, πολύ κρίμα», σημειώνει συγκινημένος ο κ. Άρης Γιαννικάκης (φωτ).

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νοτίου Αττικής η οποία και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Άπαντες πάγωσαν στο άκουσμα του θανάτου του 18χρονου αθλητή του Όμιλου Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας Αναστάσιου Νάσση σε αγώνα εφήβων ΟΚ Ελευσίνας -Πήγασος Κορυδαλλού στο κλειστό «Ανδρέας Δασκαλάκης» της Ελευσίνας.

Ο αθλητής κατέρρευσε στην διάρκεια του αγώνα της ΕΣΚΑΝΑ και παρότι υπήρχε και γιατρός αγώνα αλλά και προπονητής του Πήγασου κ. Γιαννικάκης του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες η ανάνηψη ήταν προσωρινή. Το παιδί πήγε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο (με 45λεπτη καθυστέρηση αλλά υπέκυψε και τα δυσάρεστα μαντάτα έφτασαν στην Ελευσίνα αλλά και παντού. Πραγματικά κρίμα θερμά συλλυπητήρια για τους οικείους του αλλά και την αθλητική οικογένεια της Ελευσίνας που πενθεί».

protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot