Σάλος για το πέναλτι-πάσα του Μέσι - Έπρεπε να μετρήσει ή όχι;

Φεβρουάριος 17, 2016
jumbo-banner
Έχουν περάσει δυο μέρες, κι ακόμα δεν έχει κοπάσει η θύελλα για το γκολ που πέτυχε η Μπαρτσελόνα, το οποίο εκτέλεσε με πάσα προς τον Σουάρεζ ο Μέσι - Είναι νόμιμο ή έπρεπε να ακυρωθεί; - Δείτε πότε και ποιοί έχουν σκοράρει στο παρελθόν με αντίστοιχη «κομπίνα»
Όταν κάνει κάτι μαγικό ή αξιοπερίεργο η Μπαρτσελόνα, τότε σαφώς υπάρχει είδηση. Γι' αυτό και το γκολ που πέτυχαν οι «μπλαουγκράνα» την Κυριακή κόντρα στη Θέλτα (6-1 τελικό σκορ) δεν θα μπορούσε να μην έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον όλων. Τότε, στο 82ο λεπτό, ο Μέσι κέρδισε πέναλτι. Φυσικά και ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος. Όμως δεν σκόραρε. Αυτό από μόνο του θα ήταν είδηση. Όμως έκανε κάτι που έφερε τον κόσμο σε παροξυσμό... Πάσαρε στον Σουάρεζ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το 4-1. Πρωτοποριακό είπαν κάποιοι, αντιγραφή είπαν οι πιο «διαβασμένοι», απάτη είπαν όσοι παρατήρησαν τον Σουάρες, όπως επίσης απάτη το αποκάλεσαν και όσοι δεν ξέρουν τον κανονισμό. Όμως τι συνέβη στην πραγματικότητα; Πόσο «νόμιμο» είναι το πέναλτι;

Ξαναθυμηθείτε το πέναλτι:
Έπρεπε να μετρήσει ή όχι;
Η απάντηση είναι όχι. Φυσικά ο λόγος δεν είναι ο τρόπος εκτέλεσης. Ο κανονισμός λέει ότι η μπάλα πρέπει να κινηθεί προς τα εμπρός, συνεπώς η εκτέλεση με πάσα, είναι αδιαμφισβήτητα νόμιμη. Αυτό που κάνει το γκολ της Μπαρτσελόνα, άκυρο, είναι ο «κλέφτης» Σουάρεζ.

Κι αυτό γιατί όταν ο Αργεντινός άσος άγγιξε την μπάλα στην άσπρη βούλα, ο Ουρουγουανός συμπαίκτης του ήταν μεν εκτός του παραλληλόγραμου της μεγάλης περιοχής, αλλά βρισκόταν μέσα στο ημικύκλιο, όπου απαγορεύεται να βρίσκονται παίκτες πριν την εκτέλεση. 

Εδώ η «ζαβολιά» του Σουάρεζ

Πότε εκτελέστηκε το πρώτο πέναλτι με πάσα;
Το πρώτο που έκανε τους πάντες να ασχοληθούν, είναι το πότε είχε ξανασυμβεί το ίδιο... Οι βιαστικοί ανέφεραν τον «ιπτάμενο Ολλανδό», Γιόχαν Κρόιφ, που είχε πετύχει παρόμοιο γκολ, όμως οι ρίζες της εν λόγω εκτέλεσης πέναλτι, χρονολογούνται πίσω, στο μακρινό 1957. Την πρωτομαγιά του 1957 οι Βορειοϊρλανδοί Ντάνι Μπλάντσφλαουερ και Τζίμι ΜακΙλρόι είχαν σκοράρει με τον ίδιο τρόπο απέναντι στην Πορτογαλία. 
Protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot