Πόλο-Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2016: Κόντρα στη Ρουμανία η Ελλάδα για μια θέση στους «8»

Ιανουάριος 16, 2016
jumbo-banner
Ήθελε νίκη με διαφορά 7 γκολ ή 6 με καλύτερο επιθετικό συντελεστή επί της Ρωσίας η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, για να πάρει την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Βελιγράδι, αλλά τελικά ηττήθηκε 9-8 από τους Ρώσους και τελικά κατέλαβε την 3η θέση.

Έτσι αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στη νοκ άουτ φάση που δίνει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης είναι Ρουμανία την οποία θ’ αντιμετωπίσει την Κυριακή 8 παρά τέταρτο το βράδυ. Αν καταφέρει να προκριθεί η εθνική μας θα παίξει στους «8» με το νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Μάλτα. Σε περίπτωση γαλανόλευκης επικράτησης το πιθανότερο είναι να βρει απέναντί της την οικοδέσποινα και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία.

Η εθνική μας προσπάθησε από την αρχή για να χτίσει μια διαφορά επί των Ρώσων. Είχε μεγάλη διάθεση στην άμυνα, αλλά επιθετικά τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα είχε σχεδιάσει. Μετά το τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου το σκορ ήταν 4-4. Στην αρχή της 3ης περιόδου έχασε και πέναλτι με τον Γενηδουνιά, βρέθηκε πίσω με 6-5, ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο με τρία γκολ των Φουντούλη, Γούνα και Γενηδουνιά έληξε το οκτάλεπτο 8-6 υπέρ της εθνικής μας. Το γρήγορο τέρμα που πέτυχε ο Μπουκάϊτσιουκ στην αρχή της 4ης περιόδου, απογοήτευσε τους διεθνείς μας που ηττήθηκαν 9-8 που τους έστειλε στην 3η θέση, αλλά μακριά από τη Σερβία στα προημιτελικά.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-4, 3-0.


Ελλάδα: Κώστας Φλέγκας (τερματοφύλακας), Μανώλης Μυλωνάκης 1, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γενηδουνιάς 2, Γιάννης Φουντούλης 1, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης 1, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας 1, Άγγελος Βλαχόπουλος 2, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακας)


3η Αγωνιστική – Αποτελέσματα

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ 20 – 5
ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9 – 8 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ (3 Αγώνες)
1. ΟΥΓΓΑΡΙΑ 7 40 – 19 (+21)
2. ΡΩΣΙΑ 6 32 – 28 (+4) 
3. ΕΛΛΑΔΑ 4 37 – 23 (+14)
4. ΤΟΥΡΚΙΑ 0 19 – 58 ( -39)


ΦΑΣΗ ΝΟΚ ΑΟΥΤ
16/1/2016
ΙΣΠΑΝΙΑ – ΜΑΛΤΑ 10:30 (Ώρα Ελλάδας)
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΓΑΛΛΙΑ 18:15 (Ώρα Ελλάδας)
ΣΕΡΒΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ 19:45 (Ώρα Ελλάδας)
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 21:15 (Ώρα Ελλάδας)

17/1/2016
ΙΤΑΛΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ 10:30 (Ώρα Ελλάδας)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ 18:15 (Ώρα Ελλάδας)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 19:45 (Ώρα Ελλάδας)
ΡΩΣΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 21:15 (Ώρα Ελλάδας)



ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)
Παρά την ήττα το σημαντικό για τον ομοσπονδιακό προπονητή Θοδωρή Βλάχο είναι ότι η ομάδα επιστρέφει στα παιχνίδια που το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη, έστω και μισό γκολ. «Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε μ’ αυτό τον τρόπο εμείς. Προσπαθήσαμε σιγά σιγά να χτίσουμε μια διαφορά, δεν το καταφέραμε στα δυο πρώτα οκτάλεπτα, κάτι έγινε στο τρίτο, είπαμε μήπως στο τέταρτο μπορέσουμε να διευρύνουμε τη διαφορά με πιο πολύ κολύμπι, με μηδέν στην άμυνα, δεχτήκαμε ένα γκολ γρήγορο, άλλαξαν μετά όλα τα δεδομένα και τελικά ήρθε και η απογοήτευση, οπότε μείναμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα που ήρθε σήμερα. Είδα την ομάδα μου να παίζει πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι με την Ουγγαρία, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, σαν απ’ το καλοκαίρι με τον ίδιο τρόπο, τα επόμενα δυο παιχνίδια ήταν κάτι το διαφορετικό και χάσαμε την ουσία του παιχνιδιού και κυνηγούσαμε «φαντάσματα». Θέλω να ξαναμπούμε πάλι σε νορμάλ ρυθμούς, ν’ αντιμετωπίσουμε και να σχεδιάσουμε παιχνίδια κανονικά, να τα κερδίσουμε έστω και με μισό γκολ, αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της Ρουμανίας, ώστε να περάσουμε στην οκτάδα και μετά να κοιτάξουμε, αν καταφέρουμε να προκριθούμε απ’ αυτό, τον επόμενο αντίπαλο. Οπότε θα χαρώ πολύ αυτές τις δυο μέρες να προετοιμαστούμε πλέον διαφορετικά και σωστά και οι παίκτες μου ν’ ανταποκριθούν πλέον σ’ ένα πραγματικό παιχνίδι.»


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ
Ο αρχηγός της εθνικής Χρήστος Αφρουδάκης απάντησε στο αν ουσιαστικά από ένα σημείο και μετά η ομάδα επέλεξε αντίπαλο.«Ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο είχαμε μια ιδιαίτερη πίεση, χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος κατά τη γνώμη μου, για να δημιουργήσουμε μια διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταφέραμε να την «χτίσουμε μέσα στο παιχνίδι αυτή τη διαφορά και στο τέλος κατά κάποιον τρόπο καταρρεύσαμε. Δεν μπορώ να πω ότι παρατήσαμε το παιχνίδι, γιατί δεν θα ήταν και ηθικά σωστό να πω κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα δεν μας ενδιέφερε κιόλας από ένα σημείο και μετά να κερδίσουμε μ’ ένα γκολ. Δεν μας έκανε κάτι, δεν μας εξυπηρετούσε σε κάτι. Από εκεί και πέρα η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα παιχνίδι απέναντι στους Ρουμάνους και ότι θέλει ας γίνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ουσιαστικά κατά κάποιον τρόπο, τι αν βγαίναμε δεύτεροι, τι αν βγαίναμε τρίτοι, ο αντίπαλος σ’ αυτή τη φάση, είτε η Γερμανία, είτε η Ρουμανία θα ήταν στο ίδιο επίπεδο. Κατά κάποιον τρόπο αποφύγαμε τους Σέρβους, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι το οποίο έρχεται για την οκτάδα.»


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΝΑΣ
Για τον Αλέξανδρο Γούνα το σημαντικό είναι να κερδίσουμε τους Ρουμάνους.«Το σημαντικό για εμάς δεν είναι να αποφύγουμε τους Σέρβους. Αν θέλεις να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να τους κερδίσεις όλους. Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί η Ρουμανία είναι μια πολύ καλή ομάδα και από εκεί και πέρα να βλέπουμε κάθε φορά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να δούμε τους Ρουμάνους, μετά όποιος άλλος έρθει. Πρέπει εμείς από εδώ και πέρα να μπούμε στην αύρα της νίκης, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό. Προσπαθήσαμε από την αρχή να πάρουμε τη νίκη, είχαμε το άγχος να πάρουμε τη διαφορά που έπρεπε για να βγούμε πρώτοι. Δεν τα καταφέραμε, κοιτάζουμε τον επόμενο αντίπαλο και να δούμε πως θα πάμε.»



Πηγή: ΑΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot