Πρώτος Λαμπαδηδρόμος για το Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Απρίλιος 11, 2016
jumbo-banner

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Ρίο 2016". Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Γυμναστικής θα παραλάβει το Ολυμπιακό Φως από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, στην Τελετή Αφής που θα γίνει στις 21 Απριλίου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία.

Στη συνέχεια ο Πετρούνιας θα μεταλαμπαδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στον δεύτερο Λαμπαδηδρόμο που είναι ο Βραζιλιάνος πρώην αθλητής του βόλεϊ Ζιοβάνι Γκάβιο.

Μιλώντας για την τιμή που του έγινε ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε: "Είναι η συνέχεια μίας υπέροχης χρονιάς που ήταν για μένα το 2015. Είναι πραγματικά ύψιστη τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος αθλητής που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα και είμαι πραγματικά συγκινημένος από την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να με επιλέξει. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα".

Μπορείς να φανταστείς από τώρα εκείνη τη στιγμή, που θα έχει επάνω σου συγκεντρωμένη την προσοχή όλου του κόσμου;
"Γενικά δεν αγχώνομαι αλλά πιστεύω ότι τότε θα είμαι αγχωμένος. Εχω μιλήσει και με τον Σπύρο Γιαννιώτη που ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μου έχει πει ορισμένα πράγματα, αλλά τα συναισθήματα που ήδη νιώθω, δεν περιγράφονται με λόγια".

Το γεγονός ότι είσαι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, θα σε βοηθήσει ενόψει της συμμετοχής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
"Δεν με πιέζει, ούτε με βαραίνει η επιλογή μου. Αντιθέτως μου τονώνει το ηθικό και το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής. Είμαι αισιόδοξος κι αν έχω υγεία ως τότε, να περιμένετε ένα καλό αποτέλεσμα".

Newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot