Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εξοντωτική τιμωρία για το "τριφύλλι"

Δεκέμβριος 01, 2015
jumbo-banner

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague επέβαλε στον Παναθηναϊκό τη μέγιστη ποινή που προβλεπόταν -βάση ΚΑΠ- για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό, που δεν πραγματοποιήθηκε.

Η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας απέρριψει την ένσταση του Παναθηναϊκού για το φύλλο αγώνα και κατακύρωσε το παιχνίδι στον Ολυμπιακό, με σκορ 3-0. Παράλληλα, επιβάλλει στο “τριφύλλι” αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 190.000 ευρώ.

Να τονίσουμε πως η “πράσινη” ΠΑΕ, που κινδυνεύει και με πρόστιμο από τον υφυπουργό Αθλητισμού (μέχρι και 1 εκατ. ευρώ), θα καταθέσει έφεση, ενώ αναμένεται η αντίδρασή της, καθώς θεωρεί τη μη διεξαγωγή του αγώνα μέσα σε 15 μέρες και την αφαίρεση βαθμών σκανδαλώδεις αποφάσεις.

Να θυμίσουμε πως από τη στιγμή που το ντέρμπι των "αιωνίων" δεν θα διεξαχθεί, η σύμβαση με τη Nova περιλαμβάνει ρήτρα 300.000 ευρώ, ποσό που πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν οι "πράσινοι" στο συνδρομητικό κανάλι (ή θα στερηθούν το συγκεκριμένο ποσό από το προβλεπόμενο μερίδιό τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα).

 Αναλυτικά η απόφαση:

«Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot