Ο Διαμαντίδης στηρίζει τους «ήρωες του Αιγαίου» - Το παράδειγμα του φούρναρη της ΚΩ (βίντεο)

Ιανουάριος 16, 2016
jumbo-banner

Τη Καμπάνια που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου από ακτιβιστές προκειμένου να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες που άνοιξαν τις αγκαλιές και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν χιλιάδες πρόσφυγες έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 261.000 υπογραφές!

Στο μεταξύ, το δικό του μήνυμα στήριξης έστειλε ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, μέσω της κάμερας του Mega.

"Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και κάποιοι συνάνθρωποί μας, οι άνθρωποι των νησιών, βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν τους πρόσφυγες" εξήγησε ο Διαμαντίδης, ο οποίος επικαλείται το παράδειγμα του φούρναρη από την Κω, που παρείχε καθημερινά τροφή σε αρκετές εκατοντάδες προσφύγων, τονίζοντας ότι είναι ενδεικτικό της "ανθρωπιάς των Ελλήνων".

"Σίγουρα θα βάλω την υπογραφή μου" κατέληξε ο κάπτεν του Παναθηναϊκού!

Θυμίζουμε πως η γνωστή ιστοσελίδα avaaz.org διεξάγει ψηφοφορία και συγκεντρώνει υπογραφές προκειμένου να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Λέσβος, η Κως και Χίος για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν σε αυτά.

Η ιστοσελίδα αναφέρει συγκεκριμένα πως κάτι τέτοιο είναι σημαντικό, επειδή : "Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος (και πολλοί άλλοι εξωτερικοί, παγκόσμιοι, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και Έλληνες της διασποράς) έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και τους κάνουν να αισθανθούν όσο άνετα γίνεται, παρότι έχουν πολύ λίγα να προσφέρουν, παρόλο που βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν δείξει την χριστιανική τους συμπεριφορά με πράξεις φιλότιμου, αγάπης, σεβασμού και φιλοξενίας σε αυτούς που είναι εντελώς άγνωστοι γι’ αυτούς. Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, και αποτελούν σαφή παραδείγματα ΑΓΑΠΗΣ για τους άλλους στον κόσμο, για να χρησιμοποιηθούν ώστε να μάθουμε από αυτά!".

Το μήνυμα του Δημήτρη Διαμαντίδη στο Mega
SPORTS24.GR

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot