Ομπράντοβιτς και Σπανούλης υποκλίνονται στον Διαμαντίδη - ΒΙΝΤΕΟ

Μάρτιος 28, 2016
jumbo-banner
«Το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης», τονίζει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε αφιέρωμα που ετοίμασε η Ευρωλίγκα, λίγο πριν βραβεύσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.
Η βράβευση από την Ευρωλίγκα στον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή (1/4, 21:45) στην αναμέτρηση των «πρασίνων» με αντίπαλο την Τσεντεβίτα για την 13η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.Στο αφιέρωμα μιλούν εκτός από τον Ομπράντοβιτς, συμπαίκτες και αντίπαλοι του «Τρισδιάστατου»: Βασίλης Σπανούλης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Χουάν Κάρλος Ναβάρο.
Αναλυτικά είπαν για τον Διαμαντίδη:
Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
«Ηταν πολύ εύκολο για μένα να αποφασίσω να τον υπογράψω. Δεν ήταν έτοιμος να είναι σημαντικός παίκτης από το ξεκίνημα. Αυτή ήταν η δουλειά η δική μου και του σταφ. Του είπαμε ότι δεν έχουμε χρόνο και πρέπει να γίνει ηγέτης αμέσως. Σε υπογράψαμε γι’ αυτό το λόγο Όλοι καταλαβαίνουν την ποιότητα του ως άνθρωπος. Προσπαθεί να βοηθήσει τους πάντες στην ομάδα. Κάθε νέος παίκτης που ερχόταν στην ομάδα ήξερε ότι αυτός ήταν ο παίκτης που έπρεπε να μιλήσει αν είχε κάποιο πρόβλημα και τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του είναι η ικανότητα του να καταλαβαίνει το παιχνίδι. Αμυντικά και επιθετικά. Είναι πολύ σοβαρός. Αν πει κάτι πρέπει να τον εμπιστευτείς. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Τζόρτζεβιτς να βρει τρόπο να του αλλάξει το μυαλό. Το εύχομαι αυτό γιατί το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης»
Φραγκίσκος Αλβέρτης:
«Είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για να γίνει σουπερ στάρ. Όταν ήμασταν μαζί στην Εθνική προσπαθούσα να τον πείσω να υπογράψει σε εμάς, αλλά επειδή είναι ταπεινός ως χαρακτήρας δεν ήξερε αν θα πετύχει. Δίνει τον ορισμό της ομάδας και του συμπαίκτη. Και στη ζωή, όχι μόνο στο μπάσκετ. Είναι ιδιαίτερος όχι μόνο ως παίκτης, αλλά και ο χαρακτήρας του. Δεν είναι σούπερ σταρ όπως έχουμε συνηθίσει με φωτογραφίες, συνεντεύξεις και μια τρελή ζωή. Είναι ταπεινός και το μπάσκετ είναι η ζωή του. Ο τρόπος που παίζει και οι αντιδράσεις του τον κάνουν σούπερ σταρ».
Βασίλης Σπανούλης:
«Κάνει πολλές δουλειές που δεν φαίνονται στα στατιστικά. Αλλοιώνει μπάλες, δημιουργεί, κόβει, ποστάρει. Όλα αυτά τον κάνουν σημαντικό για την ομάδα χωρίς να σκοράρει. Είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ο πόιντ γκαρντ που έκανε τις περισσότερες διαφορετικές δουλειές στο γήπεδο. δεν είναι εγωιστής και πάντα θυσιάζεται για την ομάδα. Τώρα είμαστε αντίπαλοι, αλλά πάντα θα είναι στο μυαλό μου ότι είναι εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας».
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:
«Ολοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει. Είναι μια προέκταση του προπονητή στο παρκέ. Ήταν εκπληκτικό να παίζω μαζί του. Έκανε το παιχνίδι πιο εύκολο για μένα. Με ένα βλέμμα του ήξερες τι πρόκειται να συμβεί. Όσα κάνουν άλλοι παίκτες μετά από πολύ καιρό δουλειάς, αυτός το πετύχαινε με ένα βλέμμα. Παίκτες σαν αυτόν κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και εκπληκτική».Χουάν Κάρλος Ναβάρο: «Ελέγχει όλες τις καταστάσεις σε σημεία κλειδιά του παιχνιδιού. Αμυντικά είναι πολύ καλός, έχει εξαιρετικά χέρια. Και γι’ αυτό είναι εκπληκτικός τόσα χρόνια».
pamesports.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot