ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 64-73: Έχασε ματς και διαφορά και τώρα τρέχει! (βίντεο)

Μάρτιος 14, 2015
jumbo-banner

Μία εξαιρετικά διαβασμένη Φενέρμπαχτσε «κλείδωσε» σχεδόν και στα 40 λεπτά τον Ολυμπιακό και τον υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ με 73-64.

Μάλιστα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάλυψε και την διαφορά των 6π. με την οποία είχε ηττηθεί από τους ερυθρόλευκους στην Πόλη και έτσι έκανε μεγάλο βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων του ομίλου.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει να πάει και στην Μόσχα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση.

Οι Τούρκοι έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο που «έπνιξε» τους Πειραιώτες, υποχρεώνοντας τον Βασίλη Σπανούλη σε μια κάκιστη βραδιά με μόλις 5π. (2/2β/, 0/2διπ., 1/6τριπ.) και 2 λάθη σε σχεδόν 27 λεπτά συμμετοχής. Βεβαίως ο αρχηγός των γηπεδούχων είχε και 10 ασίστ.

Επίσης οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν θραύση στα ριμπάουντ με 42 έναντι μόλις 29 των ερυθρόλευκων. Μάλιστα τα 12 από τα 42 ήταν επιθετικά! Πάνω απ όλα όμως είχαν εναν... σεληνιασμένο Αντριου Γκάουντλοκ, ο οποίος πέτυχε 24π. με το εντυπωσιακό 6/7 τρίποντα!
Συνολικά οι φιλοξενούμενοι είχαν 11/20 τρίποντα (55%), την ώρα που το ελληνικό συγκρότημα τα... έσπασε με 5/21 (23%)

Επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα

Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, η ομάδα που επέβαλε το ρυθμό της, ήταν η Φενέρ. Οι Τούρκοι κράτησαν το ρυθμό χαμηλά, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, ενώ περιόρισαν Βασίλη Σπανούλη στους μόλις 2π.

Παράλληλα οι ψηλοί των φιλοξενούμενων (σ.σ. κυρίως οι Ερντέν και Βέσελι) κυριάρχησαν κάτω από τα δύο καλάθια, ειδικά στον τομέα των ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικά ότι στις δύο αυτές περιόδους, ο συσχετισμός στα ριμπάουντ ήταν 21-12 για την Φενέρ, με τους Τούρκους να έχουν 7 επιθετικά και τους ερυθρόλευκους κανένα!

Επίσης ο Ολυμπιακός, ήταν άστοχος στα τρίποντα (3/9), την ώρα που ο αντίπαλος του έβρισκε πολλές λύσεις από τα 6,75μ. (6/9), κυρίως με τον Γκάουντλοκ. Έτσι η ομάδα του Ζοτς είχε προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα, ξεφεύγοντας με 25-32 (στο 17') και 33-39 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ντάνστον και κάποιες εξάρσεις από τον Λαφαγέτ, αλλά και η αστοχία των φιλοξενούμενων στις βολές (9/17 στο α'΄μέρος) κράτησαν τους Πειραιώτες κοντά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (35-39).

Ασταμάτητος Γκάουντλοκ, πάντα μπροστά οι Τουρκοί
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Φενέρ εξακολουθούσε να διατηρεί έστω και με «νύχια και με δόντια» το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του Γκάουντλοκ που «βομβάρδιζε» συνεχώς από το τρίποντο, έχοντας φτάσει πλέον τα 6/7!

Παράλληλα Σαβάζ και Βέσελι εξακολουθούν να μαζεύουν επιθετικά ριμπάουντ για την ομάδα του, γεγονός που δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Επίσης οι Πειραιώτες παρέμεναν άστοχοι από το τρίποντο, ενώ ο Σπανούλης ενώ έφτιαχνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο ίδιος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση.

Έτσι η Φενέρ προηγήθηκε με 37-43, ενώ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με «αέρα» 5 πόντων (50-55).

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot