Ολομέτωπη επίθεση από UEFA: Η FIFA θα "σκοτώσει" το ποδόσφαιρο

Μάιος 28, 2015
jumbo-banner

Με μία επιθετική ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει ότι η FIFA θα πρέπει να αλλάξει άμεσα ηγεσία αλλά και γενικά τη δομή της, αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία για το ποδόσφαιρο.

Η UEFA ετοιμάζει αποχή από τις εκλογές της FIFA αν αυτές γίνουν την Παρασκευή εν μέσω του μεγάλου σκανδάλου. Η Ελβετικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα ενώ έχουν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα σε όλα τα μέλη της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση της UEFA:

"Τα γεγονότα αποτελούν καταστροφή για τη FIFA και πλήττουν συνολικά την εικόνα του ποδοσφαίρου. Η UEFA είναι σοκαρισμένη και θλιμμένη γι’ αυτό. Αυτά που έγιναν αποδεικνύουν, ακόμη μια φορά, ότι η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα της FIFA. Υπάρχει μια ανάγκη γενικής αναδόμησης της FIFA και μιας πραγματικής αναμόρφωσης. Οι επικείμενες εκλογές κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φαρσοκωμωδία και οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα σκεφτούν πολύ σοβαρά αν θα πρέπει καν να συμμετέχουν σε αυτές ενισχύοντας ένα σύστημα το οποίο, αν δεν το σταματήσουμε, θα σκοτώσει στο τέλος το ποδόσφαιρο.

Τα μέλη της UEFA θα συναντηθούν πριν από το συνέδριο της FIFA. Εκεί, οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα αποφασίσουν ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια για να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA είναι πεπεισμένα ότι υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για αλλαγή στην ηγεσία της FIFA και πιστεύουμε ότι το Συνέδριο της FIFA θα πρέπει να αναβληθεί, με νέες εκλογές να ορίζονται μέσα στους επόμενους έξι μήνες."

newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot