ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Θρύλος της Ευρώπης

Οκτώβριος 21, 2015
jumbo-banner

Με κεκτημένη ταχύτητα οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις νίκες επί Αρσεναλ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήραν το τρίποντο και απέναντι στην Ντιναμό στην Κροατία (1-0) με σκόρερ τον ασυγκράτητο Ιντέγιε και για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέτυχαν νίκες σε δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και αν η εμφάνισή τους δεν είχε την αστραφτερή όψη προηγούμενων αγώνων μέσα στον βούρκο του «Μαξιμίρ», έδειξαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι έχουν «χτίσει» χαρακτήρα, ξέρουν να καλύπτουν μέσα στο γήπεδο τις αδυναμίες τους και πάνω από όλα είναι ομάδα του προπονητή. Με συνέπεια στην τακτική, με ευλαβική τήρηση των κανόνων της αμυντικής λειτουργίας, με αγωνιστικό πλάνο σε κάθε προσπάθειά τους.

Υστερα από αυτήν τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους έξι βαθμούς και ουσιαστικά «κλείδωσε» την 3η θέση στον όμιλο, αφού την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη, ενώ έχει τον πρώτο λόγο και για τη 2η θέση. 

Βέβαια το αποτέλεσμα στο «Εμιρέιτς» δεν ευνόησε τους Πειραιώτες, αφού η Αρσεναλ νίκησε την Μπάγερν με 2-0 και έτσι όλα δείχνουν πως η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα παιχθεί στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και των «κανονιέρηδων».

O Μιλιβόγεβιτς έκανε σπουδαία δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής στο χθεσινό παιχνίδι
O Μιλιβόγεβιτς έκανε σπουδαία δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής στο χθεσινό παιχνίδι

Αντίθετα αν χθες η Αρσεναλ δεν είχε νικήσει τους Βαυαρούς, μπορεί την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» να πανηγύριζαν την πρόκριση.

Επιστροφή, όμως, στο χθες, εκεί που ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ μυαλωμένα, με προσήλωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα και υπομονή να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να «χτυπήσει» επιθετικά. 

Θρύλος της ΕυρώπηςΟπως έγινε στο 79’, έπειτα από μακρινή πάσα του Σιόβα, ο Ιντέγιε βγήκε στην πλάτη των Κροατών και, παρά το γεγονός ότι έφτασε σχεδόν στη γραμμή του άουτ, με ένα απίστευτο πλασέ πέρασε την μπάλα από την «κλειδαρότρυπα» και χάρισε τη νίκη στους νταμπλούχους.

Τα δοκάρια
Μάλιστα το φοβερό είναι ότι ο Νιγηριανός στο 53’ έχασε ένα πολύ πιο εύκολο γκολ, όταν έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή σε κενή εστία!

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έγινε ροντέο, η Ντιναμό είχε δύο δοκάρια με τον Αντολιτς (52’) και τον Ρογκ (77’), αλλά ο Ολυμπιακός συνολικά είχε καλύτερη εικόνα, περισσότερες τελικές προσπάθειες (12-7) και πολύ πιο ορθολογικές επιθέσεις.

Πέραν του Ιντέγιε, σε εξαιρετική βραδιά ήταν οι Μιλιβόγεβιτς (έτρεξε 11,85 χιλιόμετρα) και Μασουακού, ενώ τους ακολούθησαν οι Μποτία και Κασάμι.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Πίβαριτς, Τάραβελ, Γκονσάλο, Αντολιτς, Μασάντο, Ρογκ (87’ Τσόριτς), Σουντανί, Φερνάντες (72’ Ενρίκες), Χόντζιτς (61’ Πιάτσα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72’ Ντομίνγκεζ), Σεμπά (90’ Ντα Κόστα), Πάρντο (83’ Σαλίνο), Ιντέγιε.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot